栗子現在只有5個月大,還是一個BB....
眼見栗子吃得一日比一日少...實在忍不住...
今天,去了搵Dr.Betty...
不幸地,栗子真的患了腸停...雖然未算嚴重...
但感覺實在是很辛苦..很痛...
看到栗子每天都要吃藥....五種藥...心實在很難過....
本來肥肥白白、很貪吃的栗子,現在只剩0.68kg...
本來活潑百厭的栗子,現在只懂發呆同縮在一角....
我真的很自責(草換了牌子,栗子發脾氣唔食)...很心痛...我不該亂來....
現在我只能做的...就是將我所有時間比哂你....
每次當我看到你吃東西,即使只吃一兩條....也覺得很幸福...
希望你能早日康復...
大家能給栗子一點祝福嗎?

謝謝大家。
光之天使)) 2010-7-27 02:51:56 PM
食藥呢樣野,其實好多兔兔都鍾意食~你唔駛咁難過~
特別係betty d藥...兔兔都食到lam lam"脷"~

其實有無同betty研究過係咩原因令栗子唔食野呢?
除左係換左草,會唔會有其他原因,e.g.屋企有咩改動/食錯左d咩等等~
如果真係因為換左草牌子,
咁你之後記得要慢慢換,唔可以一次過~(詳情可以睇返d舊post)

你有時間,多d幫栗子輕輕按摩下個肚仔~
有幫助架(我自己經驗~真係work)

希望栗子快d食返多d野~唔好令媽咪擔心喇~:038:
傘仔)) 2010-7-27 03:57:34 PM
祝栗子早日康復...
tsz918 2010-7-27 04:25:45 PM
#^70^# 祝栗子早日康復,回復活潑百厭!!
alanfatfish 2010-7-27 05:15:01 PM
栗子乖乖,你睇媽媽幾錫你!
快D好番呀...媽媽有好多好野請你食架
明月 2010-7-27 06:21:48 PM
栗子要乖,你要快快好番呀!
祝栗子早日康復!
栗子)) 2010-7-27 06:27:37 PM
(草換了牌子)<--你冇舊草溝新草?
留意多d栗子..幫佢按下肚肚..栗子好快冇事=]
栗子囡囡 2010-7-27 06:53:15 PM
栗子暫時都肯食藥,亦很喜歡食草粉...
謝謝大家...感激
栗子囡囡 2010-7-27 06:55:23 PM
原帖由 光之天使 於 2010-7-27 02:51 PM 發表
食藥呢樣野,其實好多兔兔都鍾意食~你唔駛咁難過~
特別係betty d藥...兔兔都食到lam lam"脷"~

其實有無同betty研究過係咩原因令栗子唔食野呢?
除左係換左草,會唔會有其他原因,e.g.屋企有咩改動/食錯左d咩等 ...

其實唔係完全換,只係溝左少少momi比佢,
betty話可能我之前箱jojo's唔靚,由佢唔多肯食開始...
謝謝你的祝福:020: 。
栗子囡囡 2010-7-27 06:57:42 PM
原帖由 栗子 於 2010-7-27 06:27 PM 發表
(草換了牌子)

其實我有...
佢佢既80%jojo's + 20% momi 1cut
不過可能條因為箱jojo's唔靚既關係...
所以佢唔肯食...
我呢個星期都會同佢一齊,我會24小時留意。
謝謝你。:020:
ssc314 2010-7-27 07:38:24 PM
栗子要加油,快d好返
唔好要媽媽擔心呀!!!!
我地會支持你
栗子囡囡 2010-7-27 07:58:56 PM
謝謝大家....
栗子現在就是努力地吃著這些藥呢~~

twpig 2010-7-27 08:38:22 PM
栗子~你要努力乖乖好返呀!唔好要媽媽擔心.加油呀!!
栗子媽媽,兔兔腸停真的好難避免,小波就係因為這個原因而離開左我,你亦千萬不要自責.
smallsuishan 2010-7-27 08:54:43 PM
原帖由 栗子囡囡 於 2010-7-27 07:58 PM 發表
謝謝大家....
栗子現在就是努力地吃著這些藥呢~~

之前Hill仔病都係吃呢D
放心啦 有你呢個好主人陪住佢
栗子會好快好快好番~ 變隻肥肥兔 :037:
siu''520 2010-7-27 08:59:55 PM
你要好番呀
你主人好擔心你+#^56^#

快速發帖