最新風暴消息

估計8/21 5:00pm 三號強風信號
8/22 4:00am 八號東北烈風信號
8/22 10:00am 九號
8/22 1:00pm 八號東南烈風信號
8/22 10:00pm 三號強風信號

消息來源
http://mini-house.info/redirect. ... o=lastpost#lastpost
homy0421 2008-8-21 04:14:49 PM
返少一日學,
不過開左學又要補反.....
chole 2008-8-21 04:31:26 PM
搞到我冇得去旅行喇....
要29號先去得~~
原本計劃好聽日去長隆~~
點知冇左!!
檸啡 2008-8-21 04:46:33 PM
@@ 依家暑假仲要返學咩??
不過阿哥生日要出去食飯丫:059:
甜品糕 2008-8-21 05:29:32 PM
九號!!?? 咁勁:026:

我淨係想知23號咋, 果日冇咩可能仲八號架喇, 不過就希望唔好仲有風喇= =
我23號返學校係要影學生相呀= = 比d大風雨水吹完一輪, 影出黎就變左個顛婆= =
sodmichelle 2008-8-21 07:56:35 PM
原帖由 甜品糕 於 2008-8-21 05:29 PM 發表
九號!!?? 咁勁:026:

我淨係想知23號咋, 果日冇咩可能仲八號架喇, 不過就希望唔好仲有風喇= =
我23號返學校係要影學生相呀= = 比d大風雨水吹完一輪, 影出黎就變左個顛婆= =

唉~ 我要見工tim呀~~ :025:  本來唸住22, 22唔得唯有23~~
wesky 2008-8-21 07:59:09 PM
未來一兩小時發出三號強風信號
(星島)8月21日 星期四 18:52

一號戒備信號    ,現正生效。天文台    會在未來一兩小時考慮發出三號強風信號。天文台表示有一熱帶氣旋,約在香港800公里內,可能影響本港。在下午7時,颱風鸚鵡集結在香港之東南約320公里,即在北緯20.6度,東經116.6度附近,預料向西北偏西移動,時速約14公里,大致趨向廣東沿岸。鸚鵡正穩定靠近本港。今晚晚間本港風勢會逐漸增強,天文台會在未來一兩小時考慮發出三號強風信號。按照現時預測路徑,鸚鵡會於明日相當接近香港,本港風勢將進一步增強及有狂風大雨,市民應密切留意天文台發出的風暴消息。
homy0421 2008-8-22 12:17:54 PM
原帖由 檸啡 於 2008-8-21 04:46 PM 發表
@@ 依家暑假仲要返學咩??
不過阿哥生日要出去食飯丫:059:

返學要補課,
因為下年就會考~:071:
wesky 2008-8-22 12:18:42 PM
http://hkstudents.net/
得閒過去坐下~ ^^  有咩問題可以問, 睇下我識唔識

快速發帖