我朋友想問兔協那兩隻喜馬拉亞兔被領養未?:057:

我同我朋友這個星期想去睇下個朋友同兔兔夾唔夾,但佢最想領養的是那兩隻兔兔......他不是新手養兔,所以我都唔擔心佢養唔黎......:002:
喵喵 2010-9-5 03:48:38 PM
原帖由 Maggie 於 2010-9-3 10:16 AM 發表

form上問的問題:
1.每月會用多少錢去(投資)/(投放)/(付出)...我記得佢用既字詞好奇怪的,連我自己都唔係好明佢想我填d咩咁,養兔兔要幾多錢丫,食草食菜飲水...2.仲問及每月可付出醫療費...兔兔不會每月都生病吧 ...

2. 佢問你果個付出金錢 係想知如果唔好彩到時兔仔老左病左
當真係要個個月去打針 個個星期食藥 分分鐘成萬蚊去睇醫生你地肯唔肯俾
我覺得佢完全問得無錯依條 因為太多人養到佢地有病唔肯俾錢 覺得幾百蚊買過隻好過啦咁既心態
又或者有病都唔帶佢地睇醫生 所以好合理姐佢咁問...

5.魚你唔洗寫啦~~ 因為魚唔係動物 動物既意思係有毛果d 有4隻腳 背向天果d
hgod 2010-9-8 02:13:54 PM
靚靚要留院, 得番露露响度, 不過唔知係咪唔見左靚靚, 露露好似唔係好開心咁!
Maggie)) 2010-9-8 05:08:38 PM
係?我上次見到露露,佢好開心咁同我同我朋友玩,所以我覺得我同我朋友與露露應該都夾到 :057:
Maggie)) 2010-9-9 02:20:23 PM
最新消息,我朋友收到兔協既電話,已經約左我朋友遲d上去做義工,咁即係係唔係有一半機會可以成功﹖:055:
Futagoza_Kaniza 2010-9-10 03:10:45 AM
原帖由 hgod 於 2010-9-8 02:13 PM 發表
靚靚要留院, 得番露露响度, 不過唔知係咪唔見左靚靚, 露露好似唔係好開心咁!

都唔係放埋一齊...又唔係放隔離...點會唔開心?
Maggie)) 2010-9-10 10:39:11 AM
靚靚為什麼要留院?生病還是要desex?
raywong521 2010-10-16 01:32:05 PM

回復 14# 的帖子

我係兔協個相簿,都有留意到真兒呢~我去兔協抱過佢,比真兒"咪"左3啖:014: ,不過,佢都算好比面架喇,比我抱左成10分鐘先"咪"我:020:

係一個性格小生呢:023:

快速發帖