我之前用Feline Fresh松木粒,濕左之後發脹變粉,唔想要d變粉的~~好難清潔~~

之後轉用Carefresh紙碎,不過又唔係好吸味~~

有冇介紹邊隻好用??

siuhiuhiuhiu 2010-9-1 06:15:00 PM
我想問, 你用既係木粒?@@
瑤妖=) 2010-9-1 07:45:21 PM
用尿墊都0kay架,
清理ge時候唔洗咁麻煩

我係用[秋田屋備長炭強力吸濕除臭寵物尿墊]全名^^
係yahoo買架.127塊/107$咋    好平

你住邊?如果近我,我可以比幾塊你試用架^^
ping_1312 2010-9-1 08:47:03 PM

回復 3# 的帖子

咁平時系寵物店有冇嫁?
我系十蚊店都買.我覺得我日日咁買好貴吾抵!
hkrchei2 2010-9-1 09:24:05 PM
原帖由 ping_1312 於 1/9/2010 20:47 發表
咁平時系寵物店有冇嫁?
我系十蚊店都買.我覺得我日日咁買好貴吾抵!

好多寵物店都有尿片賣, 有貴有平... 我用過Pet Best & 秋田屋備長炭寵物墊
暫時覺得秋田屋備長炭寵物墊呢個最好用~~~
我買$120 有140片(尺半SIZE), 就CUT開一半放入廁所(AB長方廁所), 早晚各半片, 都可以用到4個月呀~

我除左放尿片係廁所, 仲有木粒, 而定用緊Woody Cat 松木粒...
Feline Fresh , ONO 都用過, Woody Cat 都幾好~~~
岩岩買左Plospan 用完Woody Cat 就會試~~~

清廁所時, 拎起尿片就OK, 都好方便~!!!
lunguide 2010-9-1 10:02:44 PM
原帖由 瑤妖=) 於 2010-9-1 07:45 PM 發表
用尿墊都0kay架,
清理ge時候唔洗咁麻煩

我係用[秋田屋備長炭強力吸濕除臭寵物尿墊]全名^^
係yahoo買架.127塊/107$咋    好平

你住邊?如果近我,我可以比幾塊你試用架^^

我住將軍澳及柴灣的,如果你有興趣,我想用吉X島的Topvalue尿片同你換幾片,大家可以試吓不同尿片的質素,我覺得吉x島的都幾好用,不過都想試吓其他牌子。有興趣可pm我呢!
瑤妖=) 2010-9-1 11:22:45 PM

回復 4# 的帖子

係CWB總統商場間狗狗野到有,不過唔知幾錢^^
瑤妖=) 2010-9-1 11:25:08 PM

回復 7# 的帖子

好呀,我住西灣河架.
係柴灣番學.
可以加我MSN呀[email protected]
傾下計都好.^^
lunguide 2010-9-2 12:02:33 AM
原帖由 瑤妖=) 於 2010-9-1 11:25 PM 發表
好呀,我住西灣河架.
係柴灣番學.
可以加我MSN呀[email protected]
傾下計都好.^^

HAHA....我無MSN的,不過PM咗你留了電話,你可CALL我。THX.
我們可在柴灣交換啊!
small_tra 2010-9-2 09:43:50 AM
木粒沙都唔錯...比少少就可以..因為佢地咁左尿尿就發脹幾好,味都冇咩....
之前用環保paper沙....唔得因為我發現味好大,又野好多蚊:056: :056:

木沙就旺角 x兔廊都好平......:057:

藍月兒)) 2010-9-2 10:17:44 AM
原帖由 siuhiuhiuhiu 於 2010-9-1 06:15 PM 發表
我想問, 你用既係木粒?@@

係呀~松木粒~不過之後轉左紙碎lu~
藍月兒)) 2010-9-2 10:26:31 AM
原帖由 hkrchei2 於 2010-9-1 09:24 PM 發表

好多寵物店都有尿片賣, 有貴有平... 我用過Pet Best & 秋田屋備長炭寵物墊
暫時覺得秋田屋備長炭寵物墊呢個最好用~~~
我買$120 有140片(尺半SIZE), 就CUT開一半放入廁所(AB長方廁所), 早晚各半片, 都可以用到4 ...

我都有out開放係廁所~~不過cut開左之前有d吸濕珠珠秩曬出黎喎~~你冇咩???

Woody Cat 濕左之後會唔會發脹之後變粉????

天才文仔 2010-9-2 10:45:50 AM
木粒實會發脹變粉個喎,其實您可以墊塊即棄膠台布做底再放木粒,咪方便一嘢倒晒d便便而又唔會整污漕個廁所囉.
藍月兒)) 2010-9-2 11:56:11 AM
原帖由 天才文仔 於 2010-9-2 10:45 AM 發表
木粒實會發脹變粉個喎,其實您可以墊塊即棄膠台布做底再放木粒,咪方便一嘢倒晒d便便而又唔會整污漕個廁所囉.

係喎~~~可以用棄膠台布,又平又方便~~~~THX:020:
hkrchei2 2010-9-2 01:44:04 PM
原帖由 藍月兒 於 2/9/2010 10:26 發表

我都有out開放係廁所~~不過cut開左之前有d吸濕珠珠秩曬出黎喎~~你冇咩???

Woody Cat 濕左之後會唔會發脹之後變粉????

吸濕珠珠有少少跌出黎, 不過可以接受~~
(只要唔好比兔兔咬到就得~!)

木粒係會發既~ 不過隻隻牌子唔同~~
而且唔會放咁多~~ 發得勁就會係網面飛晒出黎~~~

我平時清廁所既時候, 會執起尿片四個角,
一包咁丟左去~~ 之後再用水洗洗/用抹手紙抹乾...

我搵一日影下花花個廁廁~~ 交流一下~ #^14^#

快速發帖