前幾日我見完泡泡表演既轉圈圈, 令我大開眼界!
原來兔兔係o甘叻叻的!^^
即晚我又開始訓練普京! 普京e+ 學習中...
仲未識, 不過都好叻叻;D 所以拍左片!!

connie0909 2010-9-7 11:01:01 PM
XDD好得意呀..佢好叻仔BO...我個隻剩係追我手指咬:050:
但你個籠好似好細??
siuhiuhiuhiu 2010-9-7 11:33:53 PM
係呀... 無位放籠呀,
所以放養!@@
小賢 2010-9-7 11:54:46 PM
嘩,犀利,連兔兔都可以訓練到轉圈圈...:048:
chercher422 2010-9-8 12:25:36 AM
普京好叻呀....#^28^#
哎...奶茶懶到就係肯同你轉一轉個頭~!!!..個身要轉...彩你都傻...
不過好在佢識聽自己個名..一叫就返(最安慰架啦)#^72^#
siuhiuhiuhiu 2010-9-8 01:08:06 AM
我未成功呀^_^ 都仲係學緊咋佢,...
其實兔兔好聰明! 一教就識:053:
samsamyan 2010-9-8 11:16:38 AM

^.^

我隻兔兔好快學識,其實好簡單
首先我用一枝stick尼做定位
兔兔用鼻鼻碰到定位就比野佢食
之後,就要兔兔跟住定位走
做左20次之後,我轉左用手晝圓圈
兔兔就自動地轉圈La
之後我又教佢heel,在腳與腳之間走過,上落small chair,跳過圈圈,hand hand,站高(standy),come come....
比時間兔兔,一定會學識價
:060:
jovannichoi 2010-9-8 02:01:22 PM
甘多動作甘犀利?!
睇來你可以開培訓班呀。。我將我兔兔送去俾你訓練下先 呵呵
siuhiuhiuhiu 2010-9-8 04:09:25 PM
係呀XD 我覺得兔兔其實可以好似汪吐O甘
可以開培訓班架naXDD
兔兔真係好聰明!! 一學就識!!
siuhiuhiuhiu 2010-9-8 04:10:29 PM
我一直都係做圈圈手勢教佢
教O左2晚^_^
samsamyan 2010-9-9 11:19:48 AM
加油呀!其實我都是上學番尼
我在兔兔兩個月大的時候開始教
不過教佢去廁所就教左三個星期
都好辛苦價
繼續努力呀大家
:010:
siuhiuhiuhiu 2010-9-9 03:01:35 PM
我反而教極都唔識去次所-_-
samsamyan 2010-9-9 09:53:35 PM

~~

你試下用spoon尼把佢的poo慢慢放入廁所(要兔兔望住呀)
仲要成日都同兔兔話這個是廁所要左這裡去廁所呀
你要把紙沙只放在廁所裡,如果兔兔pee左在地下,就用紙巾抹完放左廁所裡
我以前是咁教佢價,如果佢腳腳有尿尿一定要抹腳呀
加油呀
yy0808 2010-9-10 07:53:16 PM
冇諗過兔兔都可以好似狗狗禁訓練喎@@
普京好犀利呀:053:
等我又試下訓練楓楓先^^"

快速發帖