出年就係兔年喇~ 郵政每年都會有生肖嘅郵票, 出年兔年都唔例外, 依家已經開始接受訂購喇~!! 有興趣嘅朋友可以喺網上訂, 或者去附近郵局拎FORM填訂都得咖~!!\

詳情可到以下網頁:
http://www.hongkongpoststamps.co ... amme/2011/index.htm

鳴謝 hkrchei2 借出給各位參考

小米 2010-9-15 11:02:22 PM
令人精神為之一掁既好消息#^9_003^#
kwankiuleung 2010-9-16 03:24:21 AM
幾錢一套架?冇寫既@@
smallsuishan 2010-9-16 10:06:10 AM
兔年~~
係我既生肖
唉....2個對啦!!! :050:

係囉 冇寫幾多$ WO~~
Vinkivan 2010-9-16 04:53:35 PM
應該係四個郵票嘅票值加埋咁多錢一套~!!

因為我買今期鐵路嗰套都係咁計。
Vinkivan 2010-9-16 04:54:14 PM
原帖由 smallsuishan 於 2010-9-16 10:06 發表
兔年~~
係我既生肖
唉....2個對啦!!! :050:

係囉 冇寫幾多$ WO~~

我兩對半喇~ 仲大鑊喎~#^16^#
smallsuishan 2010-9-16 05:17:51 PM
haha...
派你去8下幾多錢~~
hkrchei2 2010-9-17 12:47:54 AM
我有訂開郵票呀~~~
岩岩收到價目表, 可以參考一下~ 另外仲有少少呀~~~

如果想睇得淸楚D, 可以去POST OFFICE 拎份FORM呀~

Vinkivan 2010-9-17 04:12:21 AM
原帖由 smallsuishan 於 2010-9-16 17:17 發表
haha...
派你去8下幾多錢~~

要唔要我幫你買呀????
hkrchei2 2010-9-17 09:56:54 AM
溫馨提示:

1. 可以集體訂, 因如有訂郵票戶口, 訂夠一定金額有野送,
由於明年是兔年, 禮品都是同兔兔有關. (eg.兔兔郵票利是封)

2. 另外, 如果係訂既, 可以減少排隊時間 + 一定買到,
仲有佢用d膠套封好, 方便收藏~~~

ps 今晚我再upload埋另一部份丫~~~
★NINTENKI 2010-9-17 04:36:25 PM
第一張果個係小白黎加XD
天才文仔 2010-9-18 10:41:26 AM
原帖由 波子 於 2010-9-16 04:54 PM 發表

我兩對半喇~ 仲大鑊喎~#^16^#

出年我3對......點算好.....
firen_freeze)) 2010-9-18 08:56:17 PM
我想要$1.4果D,因為好似MAX#^39^#
Man 2010-9-18 10:05:02 PM
我想要~~,但係澳門好似無
Vinkivan 2010-9-19 10:22:32 PM
原帖由 MAN 於 2010-9-18 22:05 發表
我想要~~,但係澳門好似無

你可以喺網上訂咖~ 應該可以寄過去俾你嘅, 當然郵費自付啦~ 但澳門嘅郵費都唔會太貴嘅~!! 詳情你可以去郵政網頁睇下。

快速發帖