1P 幣
我想帶我隻兔出街好耐,但係現在天氣重係咁熱,如果下午出去係咪會熱到佢中暑?
如果放冰種可唔可以涯到玩完返屋企呢?
重有各位會帶佢地去邊度玩多,因為我唔想帶佢落公園,驚D小朋友驚嚇親佢呀!
喵喵 2010-9-23 05:48:29 PM
其實我見依兩日都涼返d...應該開始轉涼
我都係覺得再涼d先去放兔比較好
你帶冰種既作用都唔係好大 因為你會放佢出黎玩,
放左出黎時都係通草地跑...都係涼d先啦 你又舒服 佢又舒服
我成日都帶佢地去大亞門度跑既 ^^
Bravo爸爸 2010-9-23 06:05:38 PM
你哋吾怕有蝨嗎,又或者啲草有農藥?
兔兔太脆弱,我個人認為不太適合,可能會嚇壞兔兔
喵喵 2010-9-23 07:06:29 PM
原帖由 Bravo爸爸 於 2010-9-23 06:05 PM 發表
你哋吾怕有蝨嗎,又或者啲草有農藥?
兔兔太脆弱,我個人認為不太適合,可能會嚇壞兔兔

我養左咁耐兔 而且我隻隻都養得健健康康 我唔覺得出去放兔
人都唔鐘意俾人困o係屋企啦 何況係動物 睇你點臭佢出去 有無幫佢清潔好姐
你睇下mini house好多版主呀 多媽都會帶d兔兔出去草地跑同影相
Bravo爸爸 2010-9-23 08:00:33 PM
咁通常你哋會帶兔兔去邊度玩嚟?
喵喵 2010-9-23 08:27:57 PM
原帖由 Bravo爸爸 於 2010-9-23 08:00 PM 發表
咁通常你哋會帶兔兔去邊度玩嚟?

去草地跑囉... 塔門同大亞門都得架..
仲之有個大草地就可以...
傘仔)) 2010-9-23 10:02:38 PM
唔好心急, 再涼DD先, 怕兔兔跑起上來體溫再高D會中暑。我諗跌到22度以下,我才考慮帶她去郊外。

市鎮公園果D不宜去, 真係會有定期落殺虫水、老鼠藥。
wesky 2010-9-23 11:05:55 PM
目前天氣仲熱, 等再涼少少先好考慮放兔
避免去人多, 貓狗多既地方, 安全第一
sandy812)) 2010-9-23 11:22:46 PM
原帖由 喵喵 於 23-9-2010 08:27 PM 發表

去草地跑囉... 塔門同大亞門都得架..
仲之有個大草地就可以...

咁我想問塔門同大亞門係邊架?
littledot 2010-9-24 12:16:26 PM
um...請問你地出去係唔係會放兔兔落草地等佢自己走架?同埋你地點樣捉返佢呢?
我嗰隻出左黎係屋企走我都捉唔返佢架!

快速發帖