今日帶了林B出街識新朋友,同其他兔玩就比人欺負,反而同呢隻天竺鼠玩得幾埋!大家屋企有沒兔仔同天竺鼠共存架??我見有啲人都放埋一齊養都OK

wesky 2010-9-24 12:33:11 AM
天竺鼠可以做兔仔既好朋友
只係天竺鼠可能會被兔仔身上既某種菌引致肺炎
栗子)) 2010-9-24 12:39:40 AM
如果係栗子就.....出手打左先慢慢同你做朋友:043:
小賢 2010-9-24 12:48:25 AM
好可愛呀...#^39^#
光之天使)) 2010-9-24 12:48:49 AM
原帖由 wesky 於 2010-9-24 12:33 AM 發表

:046:
原來有咁既潛在危險架!?

不過我之前都見過有兔友,天竺鼠同兔兔一齊放~
佢地都好fd~
又唔會蝦對方,好sweet~
WAI)) 2010-9-24 02:09:44 AM
好sweet ~不過天竺鼠可能會病
by the way! 林B大個左好多呀!! 都係咁可愛~:053:
colour)) 2010-9-24 03:00:20 AM
我咪係囉....我有小天同兔仔...不過就冇一齊住..只係有時一齊玩
betty話過當兔兔打乞次時...有一種菌係會傳染小天
long~spirit 2010-9-24 07:27:22 AM
原帖由 wesky 於 2010-9-24 12:33 AM 發表

我都聽過呢個風險:001:
long~spirit 2010-9-24 07:27:43 AM
原帖由 栗子 於 2010-9-24 12:39 AM 發表
如果係栗子就.....出手打左先慢慢同你做朋友:043:

HAHA,咁咪打死林B囉:001:
long~spirit 2010-9-24 07:28:25 AM
原帖由 小賢 於 2010-9-24 12:48 AM 發表
好可愛呀...#^39^#

YOU TOO:001: :001: :001: :001:
long~spirit 2010-9-24 07:29:12 AM
原帖由 光之天使 於 2010-9-24 12:48 AM 發表

:046:
原來有咁既潛在危險架!?

不過我之前都見過有兔友,天竺鼠同兔兔一齊放~
佢地都好fd~
又唔會蝦對方,好sweet~

係呀,呢隻天竺鼠好可愛好善良,主動跟住林B,揾林B玩
long~spirit 2010-9-24 07:30:24 AM
原帖由 WAI 於 2010-9-24 02:09 AM 發表
好sweet ~不過天竺鼠可能會病
by the way! 林B大個左好多呀!! 都係咁可愛~:053:

係呀,林B3個月來大個左好多,成隻小狗咁,有次我出面住既家姐返屋企,以為我養咗隻小狗
long~spirit 2010-9-24 07:32:41 AM
原帖由 colour 於 2010-9-24 03:00 AM 發表
我咪係囉....我有小天同兔仔...不過就冇一齊住..只係有時一齊玩
betty話過當兔兔打乞次時...有一種菌係會傳染小天

因小天的主人都將小天同2隻兔住埋一齊好耐都OK,而林B正係同小天玩得埋,所以我都應該會放假時帶小天回家
PhoenixY)) 2010-9-24 11:09:07 AM
:032: 原來林B昨日真係去左街, 我好似見到你地喎:037: 林B個出街袋係咪藍色架, 我見到你地影相呀.
千千 2010-9-24 01:43:57 PM
@W@ 林B  好大隻牙" 相比起鼠鼠

但兩個都KAWAII~

快速發帖