肥兔兔依家3~4個月啦:070:
係男仔離~:062:

我第一次養兔,
大家以後多多指教呀~:020:

Man 2010-10-1 07:43:20 PM
肥兔男仔女仔?
同埋佢食緊咩??
餅??@@
熊折 2010-10-1 07:45:18 PM
佢係男仔呀~:055:
食緊紅蘿蔔餅@@"
hh0 2010-10-1 07:50:48 PM
肥兔你好呀
咁細個唔好食果D零食, 對腸胃唔好GA
熊折 2010-10-1 08:01:09 PM
原帖由 hh0 於 1-10-2010 07:50 PM 發表
肥兔你好呀
咁細個唔好食果D零食, 對腸胃唔好GA

買佢返離果時,
d售貨員係咁係咁塞野俾我:050:
依家知對佢唔好,
都好少俾佢食了,
只係間唔中俾下咋:070:
long~spirit 2010-10-1 08:31:30 PM
我有沒睇錯,墊底個啲係糧???
如果岩岩養兔,有咩唔明唔好亂試住,開個POST將唔明既問題問下我地,我地好樂意答你架
光之天使)) 2010-10-1 08:37:35 PM
墊底既係紙砂~

肥兔你好呀~~好可愛呀你~

咁細隻唔好食零食喇~
養好飲食習慣好緊要,否則個底打得唔好,將來好易病架
另外,肥兔係bunny,呢款廁所大左會唔夠用,要注意~
仲要留意下肥兔有無將d紙砂食落肚
kittyz 2010-10-1 08:38:35 PM
原帖由 long~spirit 於 2010-10-1 08:31 PM 發表
如果岩岩養兔,有咩唔明唔好亂試住,開個POST將唔明既問題問下我地,我地好樂意答你架

應該係紙砂黎@@
kittyz 2010-10-1 08:39:23 PM
第一張好令呀,好中意張相#^43^#
熊折 2010-10-1 09:18:18 PM
原帖由 long~spirit 於 1-10-2010 08:31 PM 發表

唔係呀@@"
墊底個啲係紙砂離架~:070:

好呀,感激你地:061:
熊折 2010-10-1 09:24:02 PM
原帖由 光之天使 於 1-10-2010 08:37 PM 發表
墊底既係紙砂~

肥兔你好呀~~好可愛呀你~

咁細隻唔好食零食喇~
養好飲食習慣好緊要,否則個底打得唔好,將來好易病架
另外,肥兔係bunny,呢款廁所大左會唔夠用,要注意~
仲要留意下肥兔有無將d紙砂食落肚

@@"哈哈,其實佢叫肥兔兔
點解個個都叫漏一個字ge:061:

我會俾個好ge飲食習慣佢架~^^
@@原來尼個咁大佢都唔夠用架:066:
d售貨員話兔仔食紙砂冇問題ge @@"
其實係唔係架....?@@
熊折 2010-10-1 09:26:32 PM
原帖由 kittyz 於 1-10-2010 08:39 PM 發表
第一張好令呀,好中意張相#^43^#

哈哈,
我成日都覺得尼張佢扮可愛XDXD"

哈哈
我成日都俾佢個樣迷倒:067:
Futagoza_Kaniza 2010-10-1 09:29:33 PM
6個月以下唔好比任何零食.
餅有澱粉質. 唔啱兔兔食.
6個月以上你可以比d新鮮既蔬菜比佢食. 好過食其他零食.
光之天使)) 2010-10-1 09:36:57 PM
原帖由 熊折 於 2010-10-1 09:24 PM 發表

@@"哈哈,其實佢叫肥兔兔
點解個個都叫漏一個字ge:061:

我會俾個好ge飲食習慣佢架~^^
@@原來尼個咁大佢都唔夠用架:066:
d售貨員話兔仔食紙砂冇問題ge @@"
其實係唔係架....?@@

點可能無問題:046:
人食紙都唔得啦...
廁所你最好放返個鐵網落去,
至於籠底,如果可以唔舖就唔好舖晒紙砂,
如果肥兔兔都係周圍賴尿,你可以試下舖尿片
熊折 2010-10-2 12:01:25 AM
原帖由 Futagoza_Kaniza 於 1-10-2010 09:29 PM 發表
6個月以下唔好比任何零食.
餅有澱粉質. 唔啱兔兔食.
6個月以上你可以比d新鮮既蔬菜比佢食. 好過食其他零食.

咁我依家餵佢食菜得唔得架?@@"

快速發帖