1P 幣
今次第一次同加姐一齊養養兔兔,不過因為係新手所以好多問題呀~幫下手呀~T^T

因為我地隻兔兔放係「騎樓」所以我好驚佢凍親,因此我想問:兔兔放「騎樓」驚唔驚凍?

兔兔一日食幾多野嫁= 口=?

兔兔剪指甲D野係邊度有得買?

兔兔有冇玩具玩?有係邊度有得買?

兔兔D水幾耐換一次?

點樣可以同兔兔friend D?

如果兔兔一路係角度唔出黎有咩方法可以令佢出黎?

係深水步果邊有邊幾間寵物店同獸醫?

THX~
raywong521 2010-10-9 10:18:10 PM
最好唔好放騎樓,有太陽就驚晒親佢,落雨又驚淋濕佢....放入室內養會好d

個籠底要平既,唔好有網底,有網底果d會整傷兔兔對腳仔

成兔一日食二餐兔糧,早,晚各一餐,份量要睇返你隻兔兔幾大隻,成兔定bb?

草要長期供應,唔可以無,兔兔要食大量草草磨牙:002:

你可以比d廁子筒,紙盒(唔可以有釘)比兔兔玩

可以同兔兔傾計,摸下佢,慢慢就會熟架喇:012:

兔兔驚或者唔舒服都會縮埋一邊架

兔兔d水要日日換,同埋係飲熟水既,即係我地平時飲果d,

獸醫資料可以黎呢度睇http://mini-house.info/thread-41-1-1.html

唔係個個獸醫都識睇兔仔,希望幫到你啦:009:
sammy)) 2010-10-9 10:46:03 PM
儘快參閱 "兔兔寶典" 吸收養免知識!
wm20472 2010-10-9 11:30:44 PM
好擔心你的兔兔, 快d看資料啦~吸收多d養兔知識
﹒︵﹒kube 2010-10-20 10:06:26 PM
THX 大 家QwQ 我會跟住你地ge指示ga la
ssc314 2010-10-20 10:56:54 PM
吾好車望兔兔一時三刻會同你fd到,詎地好有性格架

快速發帖