1P 幣
我隻兔兔前主人就話食開jolly幼糧既..
咁我就想幫佢轉oxbow糧..
但係佢都3個呢月..
咁我就諗..不如食多3個月jolly糧..
之後先轉做oxbow成糧.咁好唔好?
如果轉成糧..係咪6個月..係吾係都係續漸咁轉?

hh0 2010-10-11 04:15:06 PM
適應左先開始幫佢梳毛&抱抱
CHunGv3v)) 2010-10-11 04:39:14 PM
我仲有1個問題..
你睇睇張圖紅圈.

我大力令個水樽果個位..搞到整爛左
我而家只係用膠紙hold實個水樽..
隻兔仔都仲細隻..但我都吾知會唔會咬到?
你覺得我暫時咁樣做得唔得..我會盡快買番個新水樽..
同埋我隻兔兔係咩品種黎..
題外話:個水樽新買架#^73^# 62蚊..
用都未用過就爛左#^73^# #^73^# #^73^# #^73^# #^73^# #^73^#
katy)) 2010-10-11 04:46:59 PM
兔兔好可愛丫#^43^#
我而家都用緊呢隻水樽,一個扣爛左,一個扣比呀B咬到平哂 (除唔到)
我見個樽上面有個扣位, 我諗用野串住佢都OK...

再唔係用個細D ge筲箕"給"住佢, 再用膠索固定, 得唔得呢?
CHunGv3v)) 2010-10-11 04:54:07 PM

回復 4# 的帖子

#^77^# 我唔係幾明白..
我而家用膠紙痴住咋(姐係好似張圖果到咁)..跌就應該唔會跌..
但隻兔兔夠唔夠高咬到d膠紙我就唔知..
呢個方法頂到1時既如果佢咬唔到..我都會買個個新比佢..
不過呢個水樽未用過就比我用股牛力令爛左果個位..唉#^73^#
katy)) 2010-10-11 04:57:46 PM
請看藍色圈…

CHunGv3v)) 2010-10-11 05:03:51 PM

回復 6# 的帖子

搵鐵線之類既野整住佢?
係喎..咁你而家點樣用呢個水樽??
katy)) 2010-10-11 05:15:28 PM
原帖由 CHunGv3v 於 2010-10-11 05:03 PM 發表
搵鐵線之類既野整住佢?
係喎..咁你而家點樣用呢個水樽??

我估係掛. 話時話不過佢設計到個孔咁細,穿鐵線可能唔受力~~怪怪的..(可能我誤會左佢個原意XP)
用膠紙好似危險~~~佢無聊可能會伸長個身咬、膠紙唔夠力跌左佢冇水飲…
個扣我而家仲用緊呀, 我唔敢拆佢...

呢隻水樽要用奶樽刷清潔,唔係會生青苔~~~ ><"

CHunGv3v)) 2010-10-11 05:18:40 PM
我而家屋企又冇野可以做..我淨係諗到用膠紙..
盡量頂住我盡快買好冇?
katy)) 2010-10-11 05:25:59 PM
樓主你是學生??
或者逛下實惠/10店果D睇下有咩可以固定到.. [兔兔好似BB仔咁咩都想擺入口,所以物料唔好比兔地咬爛~同埋要固定於籠外]

我諗唔到有咩辦法黎用返個樽.#^3_002^#
唯有買過個新
CHunGv3v)) 2010-10-11 05:29:38 PM
我都諗唔到嚕..
要買過個嚕我諗#^40^#
wm20472 2010-10-11 10:19:19 PM
我之前都係用MR水樽, 用2個, 2個欄個個扣
把鬼火, 我轉了用鐵線釣籠個款 (LIXIT)
hh0 2010-10-11 11:38:51 PM
唔使買過個, 好似我咁啦

CHunGv3v)) 2010-10-12 02:02:05 AM

回復 13# 的帖子

果個舊野係邊可以買到??
hh0 2010-10-12 08:58:36 AM

回復 14# 的帖子

係鎖匙扣拆下既金屬圈, 比鐵線夠力
個大扣就文具舖可以買到,

快速發帖