1P 幣
你地兔兔會咬廁所嗎??
知道是什麼原因令佢咬??

除了換個陶瓷廁所外#^41^#
有冇咩令到佢地吾咬??
raywong521 2010-10-24 12:01:04 PM
我覺得佢地無聊,無野做,就會咬廁所,又或者想出籠玩,發脾氣,不過,我見個廁所用左幾年,都咬唔爛,佢地唔係經常咬,久唔久咬兩下,你家兔兔會唔會係悶,或者發脾氣啊?

你有無固定住個廁所啊?佢地有時見掉唔郁個廁所,就唔會再咬:053:
月愛貓貓兔 2010-10-24 01:20:25 PM
有固定的...
佢好似見咬吾郁個廁所
好興咁..又繼續咬#^41^#

算咬得嚴重?兔兔到家第24天

算咬得嚴重?兔兔到家第24天

katy)) 2010-10-24 03:46:17 PM
呀b都有咬... 至今已用第2個廁所
痴膠紙又唔得,用醋抺又唔得
開頭都唔知佢做咩,鬧完唔夠半分鐘又黎過
跟住買左包草磚等佢一咬就比佢食分散注意 [都有用ga]

後尾先知,佢原來係叫我地 (例如︰餵飯飯、洗廁所)
雖然我唔知你隻兔兔表達緊咩,但係佢地唔識出聲,主人要花多點時間睇下佢需要d咩 #^39^#  加油!
月愛貓貓兔 2010-10-24 03:53:36 PM
餵飯飯、洗廁所
um!!~諗落都好大機會#^14^#
我會好好了解佢!!~謝謝你啦
natalie1202 2010-10-25 12:22:12 AM
我隻仔識得每朝猛搖個籠叫我起身番學=D

係真係為左叫我起身而搖個籠  仲要準時9點至10點左右

我當初以為佢搖籠係咪想食早餐?加草?出黎玩?洗廁所?
我試過朝早全部做齊哂  當我訓番落床  佢都係會搖個籠
我又以為係佢牙痕就算啦

點知有一日我好早起左身
佢果朝就冇搖籠啦!!

所以我諗佢係真係特登叫我起身
APPLE 2010-10-25 01:33:07 PM
原帖由 natalie1202 於 2010-10-25 12:22 AM 發表
我隻仔識得每朝猛搖個籠叫我起身番學=D

係真係為左叫我起身而搖個籠  仲要準時9點至10點左右

我當初以為佢搖籠係咪想食早餐?加草?出黎玩?洗廁所?
我試過朝早全部做齊哂  當我訓番落床  佢都係會搖個籠
...

你家兔兔好聰明呀~~

佢會唔會唔喜歡個廁所呢?
又或者要提你要清理廁所呢~~
月愛貓貓兔 2010-10-25 01:46:48 PM
唔喜歡個廁所,機會大 口的
我一拎走個廁所
佢轉頭就趴左係度,好舒服咁#^65^#

快速發帖