食量

rnrni 發表於 2010-11-13 02:57|只看該作者|倒序瀏覽|打印
各位好
我剛開始養兔兔~
爬佐幾日文~
但係都有d問題想問..

初初唔知要買幾多份量的草..
所以買佐oxbow 長身細包的T草..
我一隻小兔仔..佢大約可以食到幾耐????
其實係咪買一箱會好d??
但係買一箱返黎要放o係度慢慢食~係咪會唔新鮮~易變質??..
反而買細pack草..就食完先再買會好點~?????

同埋我想知細包裝..你地的兔仔食到幾耐???
咁先可以了解我隻兔兔胃口係咪正常tim.........

thanks
hh0 2010-11-13 12:11:15 PM
你隻兔兔幾大呢,
rnrni 2010-11-13 11:49:09 PM
大約2個月大~~~~~~~
phyllisiloveu 2010-11-14 10:10:38 AM
2個月大, 食A草好D, 即是Alfalfa, 比例上跟T草比較, 佢嘅蛋白質比較多, 纖維比較少, 比較適合半歲以下嘅兔兔, 到兔兔大到有半歲倒, 你至慢慢同佢轉番T草會好好多.
rnrni 2010-11-16 02:33:56 AM
嗯~~其實我都有俾A草佢~
不過都係細包長身包裝~
我見兔兔都好中意食..但係大約幾耐食晒一包呢?
我見佢都食得幾快~
heidiho925 2010-11-16 11:08:52 AM
我隻兔兔一星期食1包A草....
raywong521 2010-11-16 12:30:14 PM
食草快唔怕架啵,仲係好事添,只要係比o岩草兔兔食

最怕係兔兔唔食草,唔食草身體唔好,會好麻煩

快速發帖