D人話今年香港好涷
如果買發熱墊俾佢岩吾岩用?
會吾會越用越涷@@?
rbtdoria 2010-11-13 05:28:57 AM
我買左Mr.Pet陶瓷保溫組40W
好用!
zucca勁中2~~>v<~~

保暖發熱墊就未用過...~
meimei_1721 2010-11-13 06:15:17 AM
我小朋友佢好曳GE~
所以想買D吾洗用電GE俾佢^^
ronniecheung 2010-11-13 10:45:05 AM
原帖由 rbtdoria 於 2010-11-13 05:28 AM 發表
我買左Mr.Pet陶瓷保溫組40W
好用!
zucca勁中2~~>v

我一直都想買呢類野, 但唔知邊度買, 上網SEARCH 淨係見到台灣有, 你可唔可以話我知邊度有得買, 同埋幾錢?
rbtdoria 2010-11-13 11:47:17 AM
原帖由 ronniecheung 於 2010-11-13 10:45 AM 發表

我一直都想買呢類野, 但唔知邊度買, 上網SEARCH 淨係見到台灣有, 你可唔可以話我知邊度有得買, 同埋幾錢?

冇錯...
我的確係嚮台灣d online store度買的...~~
http://www.lohas-pet.com.tw/detal.asp?pd_type=15&product_id=1347&product_no=792851051955%20&page=2&pdid=sub2&kwd=%A4%E9%B1%60%A5%CE%AB~
我就覺得唔太貴
$就depends on你買幾多 (多有discount)
同埋買幾重野 (shipping要自己俾)
月愛貓貓兔 2010-11-13 02:49:59 PM
原帖由 rbtdoria 於 13/11/2010 11:47 AM 發表

冇錯...
我的確係嚮台灣d online store度買的...~~
http://www.lohas-pet.com.tw/deta ... %E9%B1%60%A5%CE%AB~
我就覺得唔太 ...

請問陶瓷保溫組可以成日開著嗎??
咁會吾會好易過熱?
redbean 2010-11-14 07:46:58 PM
rbtdoria,

我都想知用手掂會唔會燙手, 同埋可以長開?

網頁話"有保護電線設計,可預防寵物啃咬所造成的危險"
是怎麼的呢?

另外, meimei,

無線寵物保暖發熱墊 係點架?

rbtdoria 2010-11-15 12:44:09 AM
Re: 月愛貓貓兔 & redbean

我買果個係40w~
用手掂唔會燙手~
雖然佢地suggest放籠外
不過我個cage大同埋有時真係好涷
放cage入面都唔緊要的~
只係有時兔兔會係都要伸個頭入燈罩d洞度聞...
佢d so 會掂到個燈膽
會熱到so尾curl up左...:056:
所以如果你唔放心就放籠外啦...~!

我平時番工前開,開到我番屋企
大概係12個鐘
番來熄左佢俾個燈休息一陣~
有時訓前再開,大概7個鐘到
但我覺得唔好24小時開住啦
個燈會好易壞
同埋真係以防萬一過熱丫麻

有保護電線設計,可預防寵物啃咬所造成的危險 <- 係真的
條電線最近燈果個位係有d好似metal的野包住電線
兔兔唔會咬得到~
月愛貓貓兔 2010-11-15 12:52:16 AM
原帖由 rbtdoria 於 15/11/2010 12:44 AM 發表
Re: 月愛貓貓兔 & redbean

我買果個係40w~
用手掂唔會燙手~
雖然佢地suggest放籠外
不過我個cage大同埋有時真係好涷
放cage入面都唔緊要的~
只係有時兔兔會係都要伸個頭入燈罩d洞度聞...
佢d so 會掂到個燈 ...

多謝你的解答
我決定都買番個先!!~~
aina 2010-11-15 02:53:28 AM
你們需要幫忙嗎?我可以幫忙代匯
PILLOW.MA)) 2010-11-15 09:01:28 AM
rbtdoria,
你屋企好凍架?
而家就同兔兔保暖 @@
redbean 2010-11-16 01:25:22 AM
rbtdoris, Thank you, 你講得好詳細, 我都買一個先.

aina, 唔該你先, 我睇下佢用visa 得唔得先.

rbtdoria 2010-11-16 02:38:48 AM
Re: 比露
係呀~
因為我住嚮new york~
e家d天氣已經好涷啦~

Re: redbean
u r welcome
PILLOW.MA)) 2010-11-16 08:46:56 AM
WOW
ZUCCA係NY兔 @@
ZUCCA係NY食咩牌子既草?
係咪同HK一樣架? :O
rbtdoria 2010-11-16 10:59:56 AM
原帖由 比露 於 2010-11-16 08:46 AM 發表
WOW
ZUCCA係NY兔 @@
ZUCCA係NY食咩牌子既草?
係咪同HK一樣架? :O

haha係呀~~
佢食oxbow的~
應該同hk的兔兔係一樣的~~

快速發帖