屯門嘅朋友,小心呢間黑店la!!!

elvisli 2010-11-14 01:33:35 AM
買果個可能誤會左...

兔仔可是一條生命...係唔係黑店都好...兔兔總會有病既一日..冇理由買番黎幾日生病了就當人黑店

咁如果過左7日試用...兔兔之後病左..咁又係邊個既責任呢...

兔兔真係好可憐..帶佢回家既所謂"主人"只當佢係一件次貨...完全對佢冇感情..冇諗過同佢去睇下醫生..救佢一命

henrymcy 2010-11-14 01:33:46 AM
隻兔仔唔係抽搐緊,
佢係 gasping 緊.......
係心臟停止跳動後頭數分數出現的現像....
唯一有可能幫到佢o既係 CPR

fishbu 2010-11-14 02:08:15 AM
原帖由 henrymcy 於 2010-11-14 01:33 AM 發表
隻兔仔唔係抽搐緊,
佢係 gasping 緊.......
係心臟停止跳動後頭數分數出現的現像....
唯一有可能幫到佢o既係 CPR

知道之後更加心痛......
twpig 2010-11-14 08:57:55 AM
無錯睇完段片的的一感覺同反應係~
有無搞錯隻兔兔咁樣仲係度影,追咩野究呀,帶左兔兔睇醫生先啦!!:052:
small_tra 2010-11-14 11:21:46 AM
請對兔兔負最後責任,帶兔兔睇左醫生先,而唔係做兔兔辦去比你錄講果間黑店D兔兔怎樣~~!
到日後先追究都未遲~!
ping_1312 2010-11-14 12:03:19 PM
我之前系架黑店買左隻兔仔我養左佢3日.
無啦啦死左!
我系mk睇多間野入面都冇草草架.得番1半水.d兔兔冇2個月!_!
redbean 2010-11-14 07:34:28 PM
睇到隻兔仔都好心痛,
點解仲可以咁冷靜咁一邊影一邊討論?!
...........
williamchw 2010-11-15 03:19:26 AM
其實個商場仲有另一間賣兔的舖頭叫屁x樂園,我覺得都係一間黑店,我每日經過都見d兔食木糠,得好少草俾佢地食。我仲見過有人係佢度買兔,d用品都唔正確,俾d倉鼠用品加成兔糧,一睇就知賣兔d人連基本養兔知識都冇啦!:028::028:  
同埋嗰兩個女仔點解可以咁冷靜咁喺度拍片?!:017: 回想起當初第一隻兔仔有事時,雖然只養咗六日,都驚佢會走忍唔喊到收唔到聲,之後仲頭文D咁飛車去獸醫,雖然去到獸醫度都救唔番。之後喊足一個禮拜添。真佩服佢哋可以咁冷靜同咁「冷血」!:052: :052: :052:
PILLOW.MA)) 2010-11-15 08:56:38 AM
其實拍片人都唔好賴哂寵物店
買左兔兔, 兔兔有事了
愛佢既就即刻帶佢去Dr.度啦仲拍咩片影住佢死咁XY
katy)) 2010-11-15 10:39:13 AM
黃小姐… 如果妳知道條片貼左喺呢度,希望妳花多D時間黎呢個壇爬下文 :054:

題外話...
1. 尋日經過呢間黑店,佢又擺D兔出走廊! 仲將2隻3個月以上的賓尼兔 (我唔肯定係咪同性別&幾大,不過一定唔係BB) 放埋一齊,佢地D便便好古怪,灰色同埋好圓滑... 咁GE便便真係第一次見...

2. 尋日經過另外一間黑店,入面冇哂兔仔好冷清咁,唔通比人充公左兔地?
penny922 2010-11-15 02:14:30 PM
那間黑店,我每次經過個心都會駡「x街佬」!!
成日擺d兔仔倉鼠龍貓響走廊日晒雨淋,又響側邊食煙!!
見過條友將兔和龍貓放貓一齊,各自縮埋一邊,上兩個星期,我仲親耳聽到有兩個小學女生,
用$15賣左隻兔仔俾個賤人,(小學生話係因為人地送的,養唔到,於是賣俾人),
我唔知那隻成兔還是幼兔,亦唔知佢賣一隻定兩隻,只見走廊上有兩隻成兔,可能就是牠們吧...
究竟點先可令佢執笠呢!!??
PILLOW.MA)) 2010-11-15 04:01:20 PM
呢間野係咪係屯門架? 係屯門邊度?
好似好多兔媽兔爸都係屯門人喎 #^67^#
heidiho925 2010-11-15 04:35:40 PM
係呀...屯門華都1/F...叫"山X"
PILLOW.MA)) 2010-11-15 04:50:06 PM
係咩位架? @@
我剩係知有間叫屁屁X園同一間叫寵物X利咋
katy)) 2010-11-15 04:51:05 PM
愈講愈擔心D兔...唉 #^3_002^#
其實我都想做返D野,拎D草比"山X"D兔食,但係個男人好似好惡咁....

快速發帖