屯門嘅朋友,小心呢間黑店la!!!

光之天使)) 2010-11-13 04:35:00 PM
我諗我知道係邊間店舖~個老闆係男人黎架嘛,
佢舖位成日都無人,但係兔籠入面又無草又無水,
又成日係間舖入面大聲放音樂,
天氣熱又將d兔兔放出室外等等~
我無睇錯佢仲係d兔兔附近食煙添~

其實我經過好多次架喇~
我次次都好唔忍心...覺得好慘

但係我想同樓主,或者佢既朋友講一聲,
如果你話已經買左兩隻兔仔...其實領養仲好la
買一隻死一隻,然後又買一隻的話,其實只係不停比生意佢做~
既然樓主已經話叫左漁農處等等都無辦法...
咁只可以令佢無生意~
所以一般我地都會先建議大家去領養,真係唔合眼緣先去買(搵d好既寵物店)

好多寵物店,其實都係賣d唔夠3個月既兔兔,
唔只佢一間....
katy)) 2010-11-13 04:49:23 PM
可惡.... #^62^#
d間野個老闆都唔理兔仔.... 人地問佢用魚缸擺d兔喺走廊會唔會跳出黎,佢話呢隻好乖唔會跳,咁我望左隻兔仔好耐 (隻兔仔掌心咁大,個樣似家兔)。 一路都係縮埋一舊唔郁,摸下佢都唔郁… 好似好唔舒服咁,最奇怪係我睇左咁耐個老闆都唔出黎sell我... 第2日諗住再睇下隻兔,已經冇出現喺舖頭喇 #^56^#

其實隔離果間都比好少草,幾隻兔用同一個細size的草球,仲要吊到好高咁… 有好多次佢地收左工兔仔已經冇哂草,要食木糠…… 希望多d人知道呢個信息,唔好幫襯d奸商

berki 2010-11-13 04:51:48 PM
我都知邊間...
雖然佢賣d兔仔好細個
但係真係好可愛(我淨係睇唔買><)
有次我見到佢開奶佢地飲
問佢地幾大(其實我都知咩事)
佢同我講2個月
之後第2日就唔敢俾奶佢地飲啦:022:

有次佢仲拎隻兔仔係隻貴婦狗面前
嚇死佢:013:
好彩隻狗都驚兔仔-.-
如果唔係真係omg!
月愛貓貓兔 2010-11-13 05:18:28 PM
可憐的黑兔><
狠心的老闆......
千千 2010-11-13 05:38:51 PM
/....\
POOR":011:

TRUBI 真係好幸福"
係埋我會錫TRUBI
唔會甘 對BB :022:
phyllisiloveu 2010-11-13 05:41:24 PM
俾草粉佢食啦! 快D帶佢去睇醫生啦!
ping.tat 2010-11-13 07:05:51 PM
老實講睇完條片+樓上覺位講個老闆
就知個老闆衰+賤

我吾知當時咩情況
但個人對拍片人和事主(王小姐)真係有d嬲
點解第一時間吾帶兔兔去睇醫生
就算真係知道兔兔有好大機會要走,
但去醫生到都有一線希望,

(希望最後拍片人或事主有帶兔兔去看醫生,
以上言論只代表個人意見,如有得罪,請見諒)
elvisli 2010-11-13 07:22:37 PM
其實養果個都應該做多d資料搜集先養...

如果自己有足夠常識..就唔會比奸商呃...

兔仔好慘...見到佢好辛苦

但亦睇完到個籠既野,就知道個主人其實係唔識養...
connie0909 2010-11-13 10:28:45 PM
點解佢可以UP咁多野而唔帶佢睇E生??:050:
PhoenixY)) 2010-11-13 11:15:32 PM
段片我睇左一半, 已經唔想再睇...個間野我經過一次咁多, 個次見佢D兔仔好細隻, 仲要全部都係同一個斑紋, 明顯係同一胎生. 間店環境細, 好差,乜都冇咁. 明眼人一睇就知間鋪唔係有心對小動物, 只係賺錢做短期生意個種. 我真係唔知點解咁都有人肯幫襯佢囉.

段片中隻兔仔好慘, 攪到咁都仲要好似展品咁比佢影住, 目的為既係拍片唱衰間店, 咁之後隻兔仔又點呢?係因為諗住已經冇得救?而家internet咁發達, 點解那個人唔識經internet搵下有咩途徑, forum, 問下人點救隻兔仔?
fishbu 2010-11-13 11:21:40 PM
想點呀果2個女仔........
見住隻兔仔抽搐都唔帶佢去睇醫生?
call你落黎睇佢有鬼用咩...:050:
兔仔係證據... 即係等佢死?
火都黎:052:
其斤 2010-11-14 12:42:34 AM
:056:  睇完都唔知拍E段既動機係D咩...
既然有時間拍片...
都由得兔兔咁辛苦...唔帶佢去睇醫生...
一睇個兔籠就知兔主咩功課都冇做過...
又木糠又報紙= ="仲要草都唔多條...
已經養第二隻兔兔啦...
王小姐...如果真係有心想養小動物~
唔該比少少時間做番d功課先啦~
raywong521 2010-11-14 12:46:08 AM
發神經~跟本生命就唔應該買賣架啦,有買就有賣,個個都貪細隻,其實見到咁細隻,咪又係因為覺得佢地可愛,若果真係咁愛隻兔仔,就唔應該睇住佢死都唔帶佢去睇一次醫生啦~~

口口聲聲話証據,咩消委會,咪又係當係交易

有心養,領養咪一樣,只要一日有人買,呢d事就會發生,受害既都會兔兔或者係其他生命
Jessie)) 2010-11-14 01:26:36 AM
朋友朋友, 點解唔帶佢去急症睇下救唔救得返先拍片呢@@"??

唔得, 呢個王小姐好癲, 得閒花咁多時間拍片都唔救下自己個小朋友,
咩事而家, 買個電動玩具返到屋企, 發現唔work, 打去消委會投訴要退貨??
係呢個世界有問題定我有問題??

快速發帖