今日特登帶two仔出去剪指甲同埋修毛...即時變得靚仔哂~^^~
但係啱啱發現..佢剪漏左一隻腳d指甲:050:
點好呀>"<..
傘仔)) 2010-11-15 09:16:00 AM
.......抱返去店度, 要求免費剪返, 我諗果一隻指甲咁少事, 店員唔會唔認數。

其實, 剪甲唔係好難, 一係你自己剪左佢, 唔駛帶出帶入咁麻煩。而且, 兔兔1個月都起碼要剪一次, 我覺得應該要學識幫佢剪, 因為可以幫佢剪10年.......
月愛貓貓兔 2010-11-15 09:24:05 AM
原帖由 傘仔 於 15/11/2010 09:16 AM 發表
.......抱返去店度, 要求免費剪返, 我諗果一隻指甲咁少事, 店員唔會唔認數。

其實, 剪甲唔係好難, 一係你自己剪左佢, 唔駛帶出帶入咁麻煩。而且, 兔兔1個月都起碼要剪一次, 我覺得應該要學識幫佢剪, 因為可以幫佢 ...

嗯嗯~~
贊成,我都冇拎芊芊出去剪
第一二次剪係幾難,佢會掙扎,
不過你慢慢黎,搵多個人幫手
會好 口的.
katy)) 2010-11-15 10:01:46 AM
近近地拎返TWO仔去剪返,佢有收據/RECORD GA MA,買套票仲簡單,比張MEMBER咭佢睇^^

唔係GE話買趾甲鉗&修甲器試下,反正得一隻當練習都好呀~~
heidiho925 2010-11-15 12:02:36 PM
指甲,修毛要幾$??佢會剪毛MA?
你係邊到指甲,修毛GE??
raywong521 2010-11-15 01:10:17 PM
不如自己試下剪啦~我兩隻都係自己剪,我同兔爸一齊剪,
heidiho925 2010-11-15 02:23:43 PM
其實我都係自己剪,但係腳甲黑到用電筒照都分唔到...
同埋聽人講元朗8 號個澤先會幫你CHECK埋兔兔有冇病,係唔係真GE???
PILLOW.MA)) 2010-11-15 02:42:12 PM
原帖由 heidiho925 於 2010-11-15 02:23 PM 發表
其實我都係自己剪,但係腳甲黑到用電筒照都分唔到...
同埋聽人講元朗8 號個澤先會幫你CHECK埋兔兔有冇病,係唔係真GE???

真架, 不過我帶PILLOW去置樂8號剪
有時澤生都會係度, 佢係度既話會同兔兔睇一次身體有冇問題架

其中有一次係咁既, 澤生咁岩係度
咁同PILLOW剪開果個女仔呀儀剪完甲話摸到佢肚仔好硬叫澤生快D睇下
澤生睇完就話PILLOW係咪食得糧多, 要減返D糧, 食返多D草
唔係D糧塞住哂去唔到便便可大可小
(事實: 果排真係手多比多左糧佢食 )
之後就比少左糧, 食返多D草
自此PILLOW肚仔就變返軟綿綿喇

另外我有個朋友又係好似我個CASE咁
不過就係話摸到兔兔身上有幾粒肉粒, 唔知咩離既
就建議我朋友帶兔兔去睇醫生
CHECK下係咩肉粒洗唔洗做手術

同埋你有咩問題問開佢
佢就會係咁講比你知點點點
唔會係出面果D乜乜寵物店十問九亂答, 一係話唔知

heidiho925 2010-11-15 02:50:47 PM
原帖由 比露 於 15/11/2010 02:42 PM 發表

真架, 不過我帶PILLOW去置樂8號剪
有時澤生都會係度, 佢係度既話會同兔兔睇一次身體有冇問題架

其中有一次係咁既, 澤生咁岩係度
咁同PILLOW剪開果個女仔呀儀剪完甲話摸到佢肚仔好硬叫澤生快D睇下
澤生睇完 ...

你去ONLY剪甲??
係唔係$80??
澤生係唔係長期係元朗GE???
因為屯門我近D...
我去之前要打一打比佢??
PILLOW.MA)) 2010-11-15 03:11:36 PM
原帖由 heidiho925 於 2010-11-15 02:50 PM 發表

你去ONLY剪甲??
係唔係$80??
澤生係唔係長期係元朗GE???
因為屯門我近D...
我去之前要打一打比佢??

我買左套餐, 剪甲剪毛連清潔
所以我唔係好清楚剩剪甲幾錢

我係元朗果間同置樂果間都見過佢 =0=
之前同佢BK時間果時又聽佢講過有邊幾日會係荃灣
所以我諗澤生係成日去唔同地方, 冇定
所以打返去你想去既果間分店BK時間果時話想搵澤生剪
睇下佢會唔會同你ARRANGE到啦
heidiho925 2010-11-15 03:18:10 PM
套餐洗唔洗$150??
係唔係等夏天先好剪毛呢??
佢剪毛係唔係剃曬D毛GE???
PILLOW.MA)) 2010-11-15 03:43:54 PM
原帖由 heidiho925 於 2010-11-15 03:18 PM 發表
套餐洗唔洗$150??
係唔係等夏天先好剪毛呢??
佢剪毛係唔係剃曬D毛GE???

我買個套餐包做6次 @@
每次都會剪毛剪甲同清潔
不過要一年內用完
TOTAL幾錢SORRY我唔記得喇 ><
不過印象中除返開一次唔過百囉

剪毛睇你想點同佢剪
而家就凍可以唔洗剪好多, 同佢修下就可以
但熱既時候可以幫你同佢剷短D囉

我上次帶佢去都係同PILLOW剪左PAT PAT特別長果2執毛
同下巴長到一舊野既毛同修返個形咋
(好似我地人去剪頭髮剩係修下個髮尾咁XD)
如果你覺得佢唔洗剪毛咪剩剪甲囉
我諗住遲下再凍D就剩係剪甲(剩係收剪甲錢)
唔用套餐D QUOTA架喇

katy)) 2010-11-15 04:39:14 PM
我上年買一年套票都要三、四百蚊,而家加左價八十幾蚊一次,其實翟生(8號係咪得一位男職員??) 我都係遇過一次,但係又冇話檢查… 反而另外一位就次次主動同呀B檢查牙齒耳仔…

我諗出到聲都唔會咁衰唔檢查GE~ #^5_002^#
heidiho925 2010-11-15 04:39:42 PM
一次唔過百...好似好抵咁....
我覺得最緊要修毛....自己真係唔識修毛...
幫人修頭髮已經難GE啦....
幫隻兔仔仲難....=.=佢仲要坐唔定.......
我再睇睇先..THX~
katy)) 2010-11-15 05:02:21 PM
哈哈, 其實我睇得多就會放膽自己黎, 因為差十幾廿蚊可以買包草比佢食一個月LU~ #^49^#

快速發帖