掙扎

傘仔)) 發表於 2010-12-01 11:11|只看該作者|倒序瀏覽|打印
昨晚,如平常一樣抱起JACQUELINE,點知佢極力掙扎,用後腳大力撐我,平時她不會這樣的,向來都很順從,於是我更抱緊她,並惡罵她不乖...
罵完之後,我就打算關她入籠作為懲罰...........點知......一放入籠....

她就跑上廁所尿尿 !!!   

原來我錯怪她了:044:
:077: 她一定忍尿忍得好辛苦!
PhoenixY)) 2010-12-1 11:18:04 AM
我都試過, 個次係梳毛.佢一向都係掙扎架喇, 但個次佢係我身上瀨左尿, 因為平時佢唔會周圍尿尿的, 所以我先知佢原來係急尿. 兔兔唔識講唔識叫, 好多時真係唔知佢地想點.:059:
fishbu 2010-12-1 03:47:25 PM
BB都會架,,
梳梳下好地地, 冇啦啦狂抓...
我一放手佢就衝入去去廁所架啦,,
光之天使)) 2010-12-1 06:36:40 PM
我以前都試過好幾次,
現在學乖了,
知道total一掙扎/挖地(在床上/sofa上時),就係想去廁所,
所以唔會再迫佢stay係度~
long~spirit 2010-12-1 08:09:36 PM
不要惡罵呀=.=硬係沒乜用的
rbtdoria 2010-12-1 10:26:59 PM
awww... haha so cute!!
我以前隻布布豬都係咁0架~~!
好體貼又乖~~
可惜e家仲zucca仲未學識乖乖地去廁所... :043:
seefun 2010-12-2 03:17:52 AM
係呀,我地人類其實好多時都誤解左我地d動物朋友,
你越同佢地相處得耐就會發覺e d 情況越多,
如果當時惡言相向,事後真係道歉都冇用,因為佢地都唔明我地講咩.
所以都係寬容d 包容d 對佢地啦, 諗下自已都成日做錯野, 佢地都冇兇我地喎.
heidiho925 2010-12-2 10:00:09 AM
原帖由 光之天使 於 1/12/2010 06:36 PM 發表
我以前都試過好幾次,
現在學乖了,
知道total一掙扎/挖地(在床上/sofa上時),就係想去廁所,
所以唔會再迫佢stay係度~

挖地都係???我見兔兔係SOFA挖挖下..唔知做咩JA....
佢係SOFA ALL尿係冇特徵GE...好衰,坐係到...定左一陣就ALL......=.=
Riela)) 2010-12-2 11:03:59 AM
原帖由 heidiho925 於 2010-12-2 10:00 AM 發表

挖地都係???我見兔兔係SOFA挖挖下..唔知做咩JA....
佢係SOFA ALL尿係冇特徵GE...好衰,坐係到...定左一陣就ALL......=.=

通常見兔兔企定幾秒, 尾向上申... 9成想尿尿
不過有時見到都應該俾唔到反應... 動手抹係兔奴們既命運
katy)) 2010-12-2 11:37:09 AM
呀B都係咁呀,佢請得多我飲奶茶,我知道要放佢去廁所喇~

前排同佢去床玩,平時佢會推被跳舞,但係點解今日咁乖唔郁… 原來佢便便左... (我估佢應該貪玩唔想返屋企, 又怕比人鬧, 所以捕住粒便便唔走) :024:
heidiho925 2010-12-2 03:01:08 PM
原帖由 Riela 於 2/12/2010 11:03 AM 發表

通常見兔兔企定幾秒, 尾向上申... 9成想尿尿
不過有時見到都應該俾唔到反應... 動手抹係兔奴們既命運

真係比佢激死...
我坐係到,佢又坐係我旁....
2次啦...佢一ALL尿...我成個PETPET 都濕曬.....#^81^#

我見佢平時係SOFA個陣,會自己食岩岩ALL出黎GE 便便...
如果佢ALL 便便係SOFA,我會餵返比佢食#^51^#
heiidiii)) 2010-12-2 03:47:51 PM
我家兔兔都中情o係梳化all ! 吾知點解 @@
係吾all 吾安落咁 ~
傘仔)) 2010-12-2 04:47:01 PM
經一事, 長一智。以後我這兔奴要醒目D:051:
wmkcnw 2010-12-2 07:34:10 PM
我家的兩隻神兔非常鍾意張SOFA跳同埋痾, 但見佢地玩得咁開心, 就由得佢地LOR. :059:
小賢 2010-12-3 04:23:14 AM
下...但我隻兔兔相反囉,
佢平時食完野就會先去自己廁所呵屎呵尿,
然後主動跳上我大脾比我攬住佢,掃佢個頭,(因我一直坐在矮凳仔上等牠食飽飽),
o個次佢又係咁,不過係跳上我度之後,
5秒後我感到我的衣服濕了,原來牠在我的大脾呵尿囉,
真係激死....#^66^#
咁耐試過兩次,唔知點解...

快速發帖