今天同FD 去朋BBQ場 BBQ,睇到有一個小動物區,就去睇下啦~
一去到就見到環境好差,有十隻左加兔兔,分開龍養,有十幾隻天(捉)鼠~只係有屋頂同一把風扇比佢到用~
果度有野食買,比佢地食5元一包,我就買左幾包..果果都要食個樣:050: :050: :050:
唉~~~我心想我屋企班寶貝成日浪費草草,難(委)e度d兔兔冇咩野食~!唉~!:050: :050:
我男朋友話雖然佢地係好慘,不過佢話點都好過做流浪兔兔..隨時餓死.比人食~(佢咁講都係唔想我太難過),佢同我睇完兔兔就一路都係想兔兔..就算玩得就開心都係笑唔出~:077: :077:
最尾圖,果隻兔兔係行動有問題..一字馬~~腸到都心痛:063: :063: :061: :061:

raywong521 2010-12-5 11:22:07 PM
我覺得呢d所謂既動物區,其實係另類虐待,食唔飽,著唔暖,好天曬,落雨淋,又係商人搵錢既綽頭......
small_tra 2010-12-5 11:28:59 PM
無錯係~~為一好D就係有屋頂..唔怕哂同淋雨>.<
Futagoza_Kaniza 2010-12-6 01:03:22 AM
個BBQ場係邊度嫁?
小賢 2010-12-6 01:21:22 AM
見到又係好令人心up既,真係唔知可以點做?
只有對自己既兔兔更加好...#^40^#
aina 2010-12-6 03:31:19 AM
我去過, 個到可以買紅蘿蔔比佢地食
Darling:o) 2010-12-6 03:55:39 AM
唉 點解d人可以咁樣對兔兔
small_tra 2010-12-6 09:29:29 AM
原帖由 Futagoza_Kaniza 於 6-12-2010 01:03 AM 發表
個BBQ場係邊度嫁?

大尾x燒烤x
small_tra 2010-12-6 09:30:40 AM
原帖由 Darling) 於 6-12-2010 03:55 AM 發表
唉 點解d人可以咁樣對兔兔

唉~無計..:077:
small_tra 2010-12-6 09:31:55 AM
原帖由 小賢 於 6-12-2010 01:21 AM 發表
見到又係好令人心up既,真係唔知可以點做?
只有對自己既兔兔更加好...#^40^#

好似有得買兔兔~但我家又冇位養~>.<
Corgi 2010-12-6 04:31:34 PM
會不會是養作食物的呢!在 super market 有冰鮮兔出售
small_tra 2010-12-6 04:37:27 PM
原帖由 Corgi 於 6-12-2010 04:31 PM 發表
會不會是養作食物的呢!在 super market 有冰鮮兔出售

唔會掛~但係我行咁多次super market 都見唔到既~?
如果係供食用...bbq食物一定有兔肉,好彩睇過係冇兔的供應的:077: ....:074: :074: :066: :065:
Corgi 2010-12-6 04:58:48 PM
我在 Three Sixty 的 super market 看到的! 在澳洲很普遍啊

快速發帖