好似成塊皮甩左咁..連住D毛...:066:
好大塊..我諗有手食指指甲咁大塊..:011:

5該大家幫幫手解答下呀:022:

2010-12-06 23.10.07.jpg (167.6 KB, 下載次數: 76)

2010-12-06 23.10.07.jpg

2010-12-06 23.10.41.jpg (176.82 KB, 下載次數: 69)

2010-12-06 23.10.41.jpg

sakixxshum 2010-12-7 09:14:33 AM
原帖由 rbtdoria 於 2010-12-7 12:52 AM 發表
好恐怖...
好大的一舊...:046:

係啦...:024:
sakixxshum 2010-12-7 09:16:11 AM
原帖由 choi_ching 於 2010-12-7 01:33 AM 發表
係一個傷口結焦既皮,,,,我想問下傷口有無含朧

5見有傷口...用手摸雲咁制..
流血就應該無..因為2隻都係淺色..
有流血一定睇到,,,除非係個肚啦
sakixxshum 2010-12-7 09:18:30 AM
原帖由 choi_ching 於 2010-12-7 02:00 AM 發表
我估係佢地打架時留低既傷口,,,希望你可以好好處理佢里d傷口,,
同埋佢里d傷口係身上應該唔止一個,,請你好好檢查全身一次

最重要既係分籠,,就算你清理晒所有傷口(要花一定既時間同心機),,都唔可以確保會唔會再有新 ...

我諗都係..
我都想幫佢地睇雲全身...
但佢地5肯...一想抱佢佢地就跳走..
但係平時佢地好痴大家..
打架..都係試過2次..
我試過分開佢地..但佢地會係咁搵對方...
唉..都5知點好
sakixxshum 2010-12-7 09:18:56 AM
原帖由 chercher422 於 2010-12-7 02:08 AM 發表
應該係之前整親...而家結左蕉甩埋出黎#^34^#

我諗係...
Riela)) 2010-12-7 09:39:01 AM
最好帶兔兔去睇一次醫生
咁樣估估下都係冇用
問醫生最安全
choi_ching 2010-12-7 11:08:43 AM

回復 15# 的帖子

你要好細心咁同佢成身檢查一次 成身都摸幾次 摸下有冇硬既焦
因為獸醫都未必會摸得咁徹底  傷口處理得唔好會含朧架
choi_ching 2010-12-7 11:14:36 AM
Sorry 可能我講野語氣重左,,因為我既小朋友都係周身都係傷口 應該係寵物店時俾其他兔兔蝦
洗傷口佢好痛好辛苦 同埋要花相當長既時間 先會康復

如果你有咩想問多d 或者要幫手既 你可以搵我架
sakixxshum 2010-12-7 02:24:33 PM
原帖由 Riela 於 2010-12-7 09:39 AM 發表
最好帶兔兔去睇一次醫生
咁樣估估下都係冇用
問醫生最安全

約左e生17號同佢地2隻body check....
:015: 唉..都好擔心佢地..:047:
sakixxshum 2010-12-7 02:26:42 PM
原帖由 choi_ching 於 2010-12-7 11:08 AM 發表
你要好細心咁同佢成身檢查一次 成身都摸幾次 摸下有冇硬既焦
因為獸醫都未必會摸得咁徹底  傷口處理得唔好會含朧架

我琴晚都摸左佢幾次..
今朝仲專登..摸雲佢全身..今次摸埋肚仔同patpat
完全無硬既野..正係好軟熟...
不過我想張佢好似嬰兒抱睇得清d..
但佢地2隻一見我想抱就跳跳扎..
2隻都5係咁中意人抱...
sakixxshum 2010-12-7 02:29:26 PM
原帖由 choi_ching 於 2010-12-7 11:14 AM 發表
Sorry 可能我講野語氣重左,,因為我既小朋友都係周身都係傷口 應該係寵物店時俾其他兔兔蝦
洗傷口佢好痛好辛苦 同埋要花相當長既時間 先會康復

如果你有咩想問多d 或者要幫手既 你可以搵我架

5緊要...
我都好開心有人緊張我d兔兔..我明白架..
5需要say sorry...
但係我真係摸5到佢地邊到有硬塊...
係呀..仲有佢地今朝5知點解..
2隻耳仔都好熱..
會5會係天氣凍左既開係呢..
同埋隻白色其中一隻耳仔好似爆曬紅筋咁既..
諗住今晚放工番去睇真d

真係5該曬你呀:020:

Riela)) 2010-12-7 02:39:43 PM
耳仔係兔兔散熱既器官, 紅筋係血管
有時玩到熱, 血管沖血就會紅晒
凍既話兔兔會收起隻耳, 貼埋身

當初為左抱比比#^73^#
我每日都滿手網紋
最近比較乖, 抱到一陣唔會反抗
sakixxshum 2010-12-7 03:02:47 PM
原帖由 Riela 於 2010-12-7 02:39 PM 發表
耳仔係兔兔散熱既器官, 紅筋係血管
有時玩到熱, 血管沖血就會紅晒
凍既話兔兔會收起隻耳, 貼埋身

當初為左抱比比#^73^#
我每日都滿手網紋
最近比較乖, 抱到一陣唔會反抗

原來係咁呀...
5該曬..我仲以為係我自己整到佢咁..
因為琴晚我放佢出黎行下..突然5見左佢,..
點知佢突然5知係邊衝出黎.一野撞左落我隻腳到..
我feel到好應下..
跟住佢好似無野咁繼續跳兔仔舞...
PILLOW.MA)) 2010-12-7 03:07:46 PM
原帖由 SakixxShum 於 2010-12-7 03:02 PM 發表

原來係咁呀...
5該曬..我仲以為係我自己整到佢咁..
因為琴晚我放佢出黎行下..突然5見左佢,..
點知佢突然5知係邊衝出黎.一野撞左落我隻腳到..
我feel到好應下..
跟住佢好似無野咁繼續跳兔仔舞...

我兔兔成日都痴左線咁狂跑
跑到撞哂車 =0=
其實好擔心佢會撞親
fatfat 2010-12-7 03:23:48 PM
我隻都係咁~
成日撞到"拍拍"聲..撞完繼續跑過
真係戥佢痛#^56^#
sakixxshum 2010-12-7 03:24:28 PM
原帖由 PILLOW.MA 於 2010-12-7 03:07 PM 發表

我兔兔成日都痴左線咁狂跑
跑到撞哂車 =0=
其實好擔心佢會撞親

係呀...佢地仲要好開心咁又跑又跳..
撞到就再撞過///
真係5係好明..
仲要跑到飄移咁....之後停一停..呆一呆..
再瘋狂跑...5比佢跑佢又5開心..
真係好擔心

快速發帖