1P 幣
我想為我隻bunny起間木屋,不過又怕用左D有毒GE木材,然後我係兔兔寶典度睇到話D棕色木材有毒,不過我就係唔知
棕色木材係邊指邊一種.(我想用個D載貨板做材料幫佢起屋),希望大家幫下我

Riela)) 2010-12-8 09:39:22 AM
其實一般係出面買既成木板都會有噴化學野
可以話99%都係對兔唔好, 雖然未必一定有害
月愛貓貓兔 2010-12-8 10:10:15 AM
哦,原來出面買既成木板咁毒.
waimanant 2010-12-8 10:43:43 AM
禁可唔可以係D木上面加D布上去同唔俾免免食到就OK啦?
因為依加個籠真係有D細,希望大家俾D意見我~
smallsuishan 2010-12-8 12:13:39 PM
一係你POST而家個籠黎睇下
如果你屋企夠地方 你買個圍欄俾兔兔仲好

<< 好似Hill仔間屋咁

untitled (Small).JPG (156.58 KB, 下載次數: 34)

untitled (Small).JPG

meimei 2010-12-8 12:17:31 PM
卡板一定唔得啦.加布佢實咬喎.:048:
要搵for兔兔木板我知好難搵架.你個籠細,有冇諗過換1個大D(膠籠)比佢啦,都唔會好貴,起碼安全.或者,唔用籠(有D兔友都係咁養)得唔得呢?
waimanant 2010-12-8 01:42:15 PM
我個籠同hill仔差唔多大,不過得一層,我當時買籠GE時候就只有依種,如果有圍欄賣我真係想買
berki 2010-12-8 01:48:11 PM
原帖由 smallsuishan 於 2010-12-8 12:13 PM 發表

係咪Q兔欄黎架?
我都想買Q兔欄養
因為我而家用白色果隻欄
成日要砌好煩-_-
又冇門口喎
天才文仔 2010-12-8 03:40:51 PM
原帖由 smallsuishan 於 2010-12-8 12:13 PM 發表

今年hill仔間屋仲未做禦寒準備既?
smallsuishan 2010-12-8 05:39:12 PM
如果你間屋好似Hill仔而家咁大
其實已經好夠啦wo~
Hill仔個籠我都訓到入去 :024:
或者你真係影張相俾大家睇下

berki .. 係呀 Q兔個o個
我有朋友有1個 你要唔要
*佢買左 之後發覺屋企放唔落 :024:

文仔..Hill仔咁怕凍
梗係做左啦~~ 你睇下個底已經換上白色毛毛了
fishbu 2010-12-9 12:06:04 AM
hill仔好幸福啊:021:  
不如分1半俾BB住啦..哈哈哈

我地本身都打算整木屋俾BB, 不過因為同樣既問題 (驚有毒) 所以放棄左
圍欄方面我地都有考慮過.. 但係新加坡買真係貴到喊...
如果冇記錯係1片18蚊-廿幾蚊SGD .. 即係成百幾蚊HKD 1片 =__=
定係其實係咁貴架??:011:

快速發帖