1P 幣
2隻兔仔又打架啦...-0-
(已分籠了)
感謝大家

wesky 2010-12-9 11:39:49 PM
分籠
sakixxshum 2010-12-9 11:40:49 PM
原帖由 wesky 於 2010-12-9 11:39 PM 發表
分籠

而家暫時得一個籠..
今晚點算好
aina 2010-12-9 11:46:36 PM
又打架???咁之前你唔處理??
唔買定多一個籠?
raywong521 2010-12-9 11:50:04 PM
若果兩隻兔仔打交既,要分籠架~

佢地打交情緒咁高漲,你"隊"隻手埋去....緊係連你都咬埋啦.....

若果兔兔打架...唔好勉強一個籠,去買多個籠啦~~
wm20472 2010-12-10 12:17:45 AM
點解會打架? 即係你做功課未足, 兔仔未絕育前好有地盤意識
盡快分籠, 兔仔好記仇, 打得多第日好難再Bond埋一齊
另外, 夠6-7個月大就去看醫生, 早d做絕育對日後Bond有幫助
sakixxshum 2010-12-10 01:09:03 AM
原帖由 aina 於 2010-12-9 11:46 PM 發表
又打架???咁之前你唔處理??
唔買定多一個籠?

今次第2次打,,,隔上次打架已經好耐啦..
無諗過會再打..
sakixxshum 2010-12-10 01:09:45 AM
原帖由 raywong521 於 2010-12-9 11:50 PM 發表
若果兩隻兔仔打交既,要分籠架~

佢地打交情緒咁高漲,你"隊"隻手埋去....緊係連你都咬埋啦.....

若果兔兔打架...唔好勉強一個籠,去買多個籠啦~~

唉.......
sakixxshum 2010-12-10 01:11:09 AM
原帖由 wm20472 於 2010-12-10 12:17 AM 發表
點解會打架? 即係你做功課未足, 兔仔未絕育前好有地盤意識
盡快分籠, 兔仔好記仇, 打得多第日好難再Bond埋一齊
另外, 夠6-7個月大就去看醫生, 早d做絕育對日後Bond有幫助

但係佢地打得好突然...
放佢地出籠行...無啦啦隻一見到就打啦///
Riela)) 2010-12-10 09:24:34 AM
2仔兔一定要分籠養... 你前期research做得真係唔夠

未desex係一定冇啦啦打交(desex左都有時會打)
sakixxshum 2010-12-10 09:29:11 AM
原帖由 Riela 於 2010-12-10 09:24 AM 發表
2仔兔一定要分籠養... 你前期research做得真係唔夠

未desex係一定冇啦啦打交(desex左都有時會打)

明白...5該曬.
hh0 2010-12-10 09:32:41 AM
未絕育前係要分籠飬, 依度經常講啦
BB細細個好fd 都有機會到發情時打架
無諗過會再打????
再唔分籠日後好難再Bond, 會打出兔命
快去買多個籠啦
天才文仔 2010-12-10 09:35:36 AM
其實有個問題想問好耐,點解寵物店一玻璃櫃放十幾隻兔但唔會打,反而兩隻兔兔返到屋企就打?
hh0 2010-12-10 09:41:26 AM
原帖由 天才文仔 於 2010-12-10 09:35 AM 發表
其實有個問題想問好耐,點解寵物店一玻璃櫃放十幾隻兔但唔會打,反而兩隻兔兔返到屋企就打?

因為果d 仲係bb
sakixxshum 2010-12-10 11:14:50 AM
原帖由 hh0 於 2010-12-10 09:32 AM 發表
未絕育前係要分籠飬, 依度經常講啦
BB細細個好fd 都有機會到發情時打架
無諗過會再打????
再唔分籠日後好難再Bond, 會打出兔命
快去買多個籠啦

已經分左籠了。謝謝

快速發帖