1P 幣
點樣餵兔仔食藥右吾會嚇親佢:044:
月愛貓貓兔 2010-12-11 01:32:38 AM
最好兩個人餵佢
一個抱緊佢,定住佢下扒,
等佢個頭吾好郁黎郁去
可以先摸佢一陣額頭,
等佢放鬆下

另一個拎支針筒插入佢口中...
(注:不要太大力,要溫柔,小心佢條舌同口腔)
多數兔兔都自動自覺係咁lum.

meimei_1721 2010-12-11 01:38:03 AM
如果係一個人咁餵~
咁應該點餵好~~
仲有呢;
E生俾佢D藥話一日食兩次係咪姐12個鐘頭食一次:077:
raywong521 2010-12-11 02:36:06 AM
抱兔兔係大脾(記得先要放毛巾保護自己個大脾,兔兔唔高興會咬,踢,抓,好鬼痛架)右手拿針筒,左手hold住兔兔,睇返你隻兔兔返抗勁唔勁喇~我其中一隻兔兔,食藥無乜野咁既,若果兔兔好驚,可以試下用毛巾包住佢

同埋呢~睇返你餵咩藥啦~兔兔有d藥好好味架,有d兔兔會搶住食:073:

若果你驚嚇親佢,你可以同佢傾下計,哄下佢,最緊要係你自己唔好咁緊張:040:

最好12個鐘囉~
ernie168 2010-12-11 10:12:50 AM
補充下先~
同埋用針筒餵佢時,兔仔前面有門牙,但係門牙隔離係有個「隆」的,針筒可對準尼個位插入少少,第一次慢慢餵,睇住兔兔有冇吞,少少少少咁餵,唔好濁親佢哦~
meimei_1721 2010-12-11 02:25:24 PM
有支粉紅色佢爭住食同埋一支黃色;仲有支苦水
:063:
small_tra 2010-12-11 04:29:39 PM
一次過秋定好2種藥水~~!

比小小甜藥>比苦藥>比甜藥

可以試下架~~!

一有甜藥同苦藥我會咁做~!

全部都係苦藥就要打仗~!
faincha 2010-12-12 02:47:20 PM
http://www.youtube.com/watch?v=hy8FxP2E52M
你去睇下∼
(唔使理啲對話:P)

不過有樣野要注意既係,我隻光頭仔係唔鐘意人地用針筒插入佢門牙隔離個「隆」餵佢食藥,所以我係放係門牙位置,佢自己會食:026:

我諗樓主好都係放返去佢門牙隔離個「隆」,至少醫生係咁教:)
希望幫到你啦:)
Riela)) 2010-12-12 04:22:47 PM
基本上兔兔用既藥水係有甜味, 佢9成會搶住食

都佢真係唔食, 你可以用毛巾包實全身, 留返個頭係出面
再係左右2邊塞枝針入佢口

快速發帖