轉貼
有一位養狗的朋友早前於"紅蘿蔔"門口發現一隻賓尼兔, 問過"紅蘿蔔"同"兔協"都唔收, 現暫養兔於家中...因家中有3隻狗, 實在唔能夠長期養兔, 如有朋友想領養或可代為暫養,
請電郵至[email protected]

頭先係fb見到...5知大家有無人肯收養隻兔兔;;;\
本來我都想...但家中已有2隻兔仔..家人又反對..
所以有無好心人...可以收養兔仔

月愛貓貓兔 2010-12-12 02:10:37 AM
點解兔協會唔收...
好奇怪
angelaska 2010-12-12 02:51:47 AM
原帖由 月愛貓貓兔 於 2010-12-12 02:10 AM 發表
點解兔協會唔收...
好奇怪

會唔會係已經full左
或者驚係拎去果個人自己棄兔...
Futagoza_Kaniza 2010-12-12 04:24:34 AM
原帖由 月愛貓貓兔 於 2010-12-12 02:10 AM 發表
點解兔協會唔收...
好奇怪

執既兔, 一係比漁護處, 一係留電話兔協排隊等收, 唔會即刻收嫁.
sakixxshum 2010-12-12 11:02:23 AM
我覺得加上隻兔好似無病無痛
所以兔拹更加五收。
都五明點解佢主人可以咁。點解要棄養呢。
真係極度不負責任
m1k1 2010-12-12 12:34:17 PM
唔知點解見到呢隻兔仔就好想好想收養佢..
sakixxshum 2010-12-12 01:08:35 PM
原帖由 m1k1 於 2010-12-12 12:34 PM 發表
唔知點解見到呢隻兔仔就好想好想收養佢..

如果真係想收養/暫養就快啦:054:
始終隻兔兔而家係三隻狗狗同住。:046:
上面有聯絡方法:053:
raywong521 2010-12-12 01:24:36 PM
係兔協個網都有寫明,就咁拎上去係唔會收架....唯有拎去漁農署等轉介,又或者,汁佢返去果個人好人做到底,送彿送到西,養到兔協肯收,或者等到有人收養兔兔果日啦:020:

去到漁農署仲慘慘啊~果到唔止3隻狗,係超多狗....
月愛貓貓兔 2010-12-12 01:33:57 PM
原來係咁ga!!~
笑..我而家至知#^3_002^#
Riela)) 2010-12-12 04:34:58 PM
兔協要等魚護處轉介, 唔會直接收

其實3隻狗定幾多狗都同收唔收留隻兔冇關...
狗既包容性都幾高, 特別係養耐左既狗

會唔會fb位人兄先係棄養者
係街見到棄養動物你唔打俾魚護, 直接帶返屋企佢人收養...好可疑
sakixxshum 2010-12-12 09:56:33 PM
希望隻兔兔會有人收養啦。
月愛貓貓兔 2010-12-12 11:11:03 PM
件事點都好啦
受傷害的都是兔兔
sakixxshum 2010-12-13 12:17:27 AM
原帖由 月愛貓貓兔 於 2010-12-12 11:11 PM 發表
件事點都好啦
受傷害的都是兔兔

點解d人可以咁無人性..
兔兔都係生命...
waimanant 2010-12-13 08:14:13 PM
我屋企都有養狗仔,成日嚇到我隻兔兔,於是我就將兔兔放左入房,唔俾狗仔入黎~狗仔一叫就打佢一獲~講笑~:073:

快速發帖