聽到天文台話12月16,17日會跌到去最低10度,新界再低1,2度,我怕林B、林善有咁多毛都頂唔順,決定用紙箱整間功能好啲既新屋俾佢地^^

優點如下 :

1 林爸親手制作^^(雖然美觀不足)

2 內裡空間夠大,林B、林善係入面做乜都得^^

3有木梯俾林善上上層

4 其中一邊擋風與否都得(仲有林B、林善既圖案仔^^)

林B、林善試用新紙箱屋YOUTUBE片段

林B快樂跑片段

月愛貓貓兔 2010-12-14 10:30:31 PM
真有心機呀#^39^#
林B、林善好喜歡咁行黎行去
比著我會買現成...
我係好懶的芊媽^

long~spirit 2010-12-14 10:59:47 PM
原帖由 月愛貓貓兔 於 14/12/2010 10:30 PM 發表
真有心機呀#^39^#
林B、林善好喜歡咁行黎行去
比著我會買現成...
我係好懶的芊媽^

如果買現成的都幾貴,我見兔協有啲美國做既紙箱屋,成$300以上^^,不過最主要目的希望佢地係星期四、五,天氣得返8-10度時,有地方可以避寒或避風^^
smallsuishan 2010-12-14 11:06:33 PM
E~我冇記錯
之前好似有兔友提過天竹鼠係會有野菌野到兔兔
對兔兔係唔好的......
樓主 你小心d~~

欣賞你的心思!~
long~spirit 2010-12-14 11:24:56 PM
原帖由 smallsuishan 於 14/12/2010 11:06 PM 發表
E~我冇記錯
之前好似有兔友提過天竹鼠係會有野菌野到兔兔
對兔兔係唔好的......
樓主 你小心d~~

欣賞你的心思!~

我都聽過,但問過資深養寵物人,佢話其實唔關天唔天竺鼠時,同埋林善本身都同兔兔住得一段時間^^所以暫時唔太擔心^^
berki 2010-12-14 11:32:46 PM
我都俾過紙皮箱佢地擋風呀
但係夜晚佢地狂抓狂咬好嘈=.=
最後都係俾被俾佢地
jealous林B林善呀!
long~spirit 2010-12-14 11:39:08 PM
原帖由 berki 於 14/12/2010 11:32 PM 發表
我都俾過紙皮箱佢地擋風呀
但係夜晚佢地狂抓狂咬好嘈=.=
最後都係俾被俾佢地
jealous林B林善呀!

如果用毛巾個啲,佢地會勁尿尿HAHA,希望今晚我訓時,佢地都休息下,等我返工時再大戰紙箱屋,因我房間同佢地位置係極近^^但通常我聽歌訓,所以影響不大
傘仔)) 2010-12-14 11:41:36 PM
林B真係好鐘意間紙皮屋喎, 勁興奮:046:
sakixxshum 2010-12-14 11:52:58 PM
HAHA..好可愛..:033:
你條樓梯自己整架>>>??????:017:
你就好啦..2隻兔兔5會打架..:025:
fishbu 2010-12-15 01:02:27 AM
:021:  好可愛啊係咁跑出跑入...
我整過間俾BB架.. 不過主要用途係俾佢「喱埋」既哈哈哈
小賢 2010-12-15 04:36:22 AM
好有心思既設計,又不需用錢,
我中意呀...:060:
long~spirit 2010-12-15 07:28:00 AM
原帖由 傘仔 於 14/12/2010 11:41 PM 發表
林B真係好鐘意間紙皮屋喎, 勁興奮:046:

佢最鍾意有個平台仔可以跳上去,好耐之前佢就鍾意籠入面個塊板(但怕危險拆咗去^^)
long~spirit 2010-12-15 07:29:13 AM
原帖由 SakixxShum 於 14/12/2010 11:52 PM 發表
HAHA..好可愛..:033:
你條樓梯自己整架>>>??????:017:
你就好啦..2隻兔兔5會打架..:025:

隻樓梯買的^^好似$45,係MINIZOO,其中一隻係天竺鼠黎^^都幾好彩,佢地唔打架
long~spirit 2010-12-15 07:30:19 AM
原帖由 fishbu 於 15/12/2010 01:02 AM 發表
:021:  好可愛啊係咁跑出跑入...
我整過間俾BB架.. 不過主要用途係俾佢「喱埋」既哈哈哈

我成日都有啲擔心林B跳咁快會撞到林善^^我諗我想揾佢地梳毛時,呢到將會係避難所:001: :001:
long~spirit 2010-12-15 07:30:58 AM
原帖由 小賢 於 15/12/2010 04:36 AM 發表
好有心思既設計,又不需用錢,
我中意呀...:060:

又平又好用^^

快速發帖