話說
我住馬鞍山的..
我未養芝麻之前..我一直留意倒我屋企樓下
斜下的某層ge露台..有大概7-8隻白色的大兔仔..
(大概..7-8 因為有d距離都睇得唔係好清楚 不過肯定有5隻以上..
佢地好逼-_- 用左半個露台養..但就咁多隻..仲要風吹雨打都係係出面.../__\
仲要最近咁鬼凍:050:
..雖然我都唔肯定係咪繁殖or自己養..不過佢地真係好慘-_-
唔知有冇人曾經係網上見過呢.0.
(ps ..如果係某兔友的話..請多多見諒.我無心的...
raywong521 2010-12-16 06:25:58 PM
哇-0-而家既天氣仲要係露台,同虐畜無分別囉~我最憎D人將D動物放係露台之類的,好天晒,落雨淋

可以報警話佢虐畜架~巳前都有D人將D狗放係露台晒><"仲試過有D係雪橇狗,真係變態架
hkrchei2 2010-12-16 08:18:21 PM
冇錯係可以報警丫~~~ ~!!!!
fishbu 2010-12-16 08:30:04 PM
報警啦:013: ,,如果而家咁低溫都放佢地係出面已經係虐待..
ching` 2010-12-17 06:01:11 PM
/3\
我又驚比人話wor~
e家有個板蓋住個頂lor~.0.
真係好多隻-3-(搵人拎望遠鏡望下B)
女王的臣子 2010-12-18 07:35:52 PM
報警的話,唔係你去同佢講~係警察同佢講數嘛~
點都好la,如果係養的話,佢都會識得收番D兔仔入屋,起碼唔洗咁冬呀 TAT
如果係賣的話,咁你報警,D兔仔就唔洗比佢虐待..!就算有蓋頂也冬冬呀~~~

總之你報警,點樣都對兔仔好~~ TAT 可憐的兔兔

ching` 2010-12-19 12:14:34 AM
原來我丫ba 一早都有講過.0.
話咁樣係可以報警~
等我遲d同佢講下先~
係室內兔兔都凍la..何況室外-_- 都冇人性的

快速發帖