如題..
我想問下"..因為貓貓可以飲..
其實咁兔兔得吾得嫁呢...??
大富翁 2010-12-28 11:49:28 AM
其實貓同兔都唔可以飲牛奶咖!
傘仔)) 2010-12-28 02:51:00 PM
無資料講過兔兔可以食的, 我就一概視作唔食得, 牛奶我絕對唔會比。

兔兔只係食草、糧、菜及水, 就足夠營養及健健康康, 唔明點解咁多主人係都要比人的食物試食。
Riela)) 2010-12-28 04:02:54 PM
其實... 貓係唔可以飲奶(至少人飲既鮮奶係一定唔得)
不過貓腸胃好, 飲左唔會有大問題

兔兔冇聽人講過飲水以外既野, 係冇案例/醫學報告前最好都係唔好
elyse)) 2010-12-28 08:08:39 PM
其實就算你話猫可以飲奶,都是專for 猫狗飲個d...
市面上賣的奶粉  都係FOR 3個月以上猫&狗 飲
如果是剛出生最好去獸醫個度 醫生會開專FOR 幼猫飲的R 字頭的配方奶..

至於兔 你最好問返獸醫意見...因為剛剛出生的兔 ,我唔敢答你....
但若果一般兔最好你唔好餵 唔明可以睇多幾本養兔書
睇完D資料真係唔明先再問兔友
rbtdoria 2010-12-29 03:30:30 AM
我都記得係唔得...!
一係就買專for兔仔的
好似台灣有賣~
crystal_xd)) 2010-12-29 11:09:06 PM
其實系吾得既.
我都認同傘囝既講法.兔兔只系食草.糧.飲水.就可以有足夠既營養去維持生命.何必仲要去比佢地試食人類既野呢?就算真系專f0r兔囝既都最好吾好啦.因為吾知d成份系咪真系岩兔兔既腸胃.兔兔既腸胃咁敏感.而牛奶系容易引起敏感既食物黎既.既然吾系必要比兔兔飲既.咁又何必攞隻兔兔黎教飛呢?
儀YY~~ 2010-12-30 08:27:07 AM
我明白啦~吾該大家既意見~
當然我比貓貓飲既係for貓貓飲既奶泥"..
ccychoy 2011-1-23 08:41:39 PM
吾可以!!!!!!!!!

快速發帖