死不瞑目的兔子 请不要残害生命
http://www.youtube.com/watch?v=OYGk5JPcDhI&NR=1.
隻兔兔好慘.
吾只比人用一個極細既籠養住仲要系網底籠黎.
水又冇.野食又冇.地方仲要咁細.
愛兔既人應該睇得出兔兔十分虛弱.
兔兔就算有求生既意志都冇任何能量去比佢維持生命.
而呢段片既中間部分左右.兔兔又一邊行到另一邊既時候.
兔兔隻腳囝k住左系個網底度.
系呢個時候兔兔即刻系咁掙扎.
為求想拎返隻腳囝出黎.
兔兔系咁掙扎.
系掙扎既其間.
就逝世了.
相信大家看完這段片段後.
都明白了網底對兔兔做成了什麼危險.
既然明白了.
那何必為兔兔增加了這些不必要的危險呢?
所以如果大家仍在試用網底都話.
請大家不要再試用網底.
令兔兔在一個零危險的環境下生活吧.

天才文仔 2010-12-30 11:00:13 AM
似係死咗咯,我都未見過兔兔側訓時隻後腳會舉到咁高,成隻硬晒咁.......
★NINTENKI 2010-12-30 11:04:32 AM
我睇左第2條片之後就覺得係咪果個主人比左D毒藥兔兔食,令兔兔掙扎,最後都.......:050:
鈉米 2010-12-30 04:05:39 PM
點解d人要咁樣對待d咁可愛既兔兔...
佢地都係有生命架嘛...唔可以咁樣去弱待佢地..
見到真係心好痛...
fishbu 2010-12-30 04:20:06 PM
....攪到我尋晚發夢都見到兔兔咁樣死左...#^37^#
littledot 2010-12-30 04:23:48 PM
我覺得片中兔兔既致命原因不是個籠底,而係兔兔本身已經就黎唔得
如果k住隻腳,應該都唔會郁左兩下就唔得
睇埋post段片既人寫既內容,我估係買左兔兔返黎養左冇幾耐就死左lu
angelaska 2010-12-30 09:01:32 PM
原帖由 fishbu 於 2010-12-30 04:15 AM 發表
其實我都估係真係嚇到...左
不過好唔明影果個人既出發點係咩?
我見佢仲有第2段片..但我唔係好知佢係度講咩..
http://www.youtube.com/user/guimmei#p/a/u/0/wzmkYRqIFgA
係唔係即係兔兔真係.........#^19^#

我聽倒個女仔話 「起來呀」.....
應該真係死左.....
crystal_xd)) 2010-12-30 10:00:28 PM
原帖由 天才文仔 於 2010-12-30 11:00 AM 發表
似係死咗咯,我都未見過兔兔側訓時隻後腳會舉到咁高,成隻硬晒咁.......

我都覺得佢死左.唉
crystal_xd)) 2010-12-30 10:02:35 PM
原帖由 ★NINTENKI 於 2010-12-30 11:04 AM 發表
我睇左第2條片之後就覺得係咪果個主人比左D毒藥兔兔食,令兔兔掙扎,最後都.......:050:

我都覺得系.如果吾系點會條條片都系影住d兔兔抽搐之後就死左.第二條片果隻仲要系抽到好似中毒咁.
crystal_xd)) 2010-12-30 10:03:20 PM
原帖由 鈉米 於 2010-12-30 04:05 PM 發表
點解d人要咁樣對待d咁可愛既兔兔...
佢地都係有生命架嘛...唔可以咁樣去弱待佢地..
見到真係心好痛...

唉.我地都做吾到d咩.真系愛莫能助
crystal_xd)) 2010-12-30 10:04:52 PM
原帖由 angelaska 於 2010-12-30 09:01 PM 發表

我聽倒個女仔話 「起來呀」.....
應該真係死左.....

第二條片既兔兔.我覺得佢系中毒死.佢系咁抽搐.唉.見到佢咁真系好心痛
fishbu 2010-12-31 12:42:13 AM
我以為係咁既:
第1條片拍果個人係影兔仔, 點知就影到佢KICK腳..但由於冇照顧兔兔經驗於是就冇幫佢, 以為佢自己ok, 點知兔兔訓低左, 拍片果個人就開始覺得唔妥, 於是就停左...
跟住第2條係講佢將兔兔係個CAGE度拎左出黎, 知佢唔妥又知佢就黎唔得..就摸佢叫佢起身咁... #^37^#
crystal_xd)) 2010-12-31 01:51:11 AM
我岩岩番睇左一次第二段片.
佢幫隻兔兔合埋隻眼.
咁姐系佢都知道隻兔兔系時候啦.
佢仲要系咁幫隻兔兔合埋隻眼.
唉.我吾明點解呢個人要咁樣去對d兔兔囉.
小小夕 2011-2-1 04:18:02 PM
隻兔好陰公...   生得好令><   白雪雪  隻眼好似畫左黑眼線甘
Qewi'B 2011-2-1 05:30:13 PM
點解又無水又無草∼個籠仲要甘細 ∼隻兔仔好可愛∼ 就甘就死左∼艾!:011: :022:

快速發帖