我砵仔三月就一歲啦 ,
我好想新年後幫佢搵返個伴 ,
但驚佢地年齡會有差距 , 同埋阿仔未試過同其他朋友仔接觸過 ,
唔知會唔會有問題 ,

我想知有冇試過係兔兔一歲先幫佢搵伴:054:
katy)) 2011-1-7 10:08:09 AM
呀B歲半都冇伴呀...
其實睇返兔地係咪需要伴. 呀B性格係小霸王, 又要我地成日注意佢. 我地諗過:: 如果搵多隻可能佢會吃醋. 可能到她老的時候會搵多隻陪佢. (都係睇下合唔合眼緣)
Y_S_ 2011-1-7 10:58:11 AM
砵仔其實都好鐘人注意佢,其實都幾霸王ga,但有時我返到屋企都仲要忙返工d野,陪唔到佢玩太耐,好驚佢會悶,

因為得閒時會同一齊佢跑步,坐係地下俾佢踩下咁,嘻嘻
katy)) 2011-1-7 11:15:10 AM
哈哈, 唔通獨生(?)小朋友GE性格都係咁??
你可以帶佢出去SOCIAL下, 或者帶佢去寵物店修毛果陣抱佢同D兔仔接觸 (隔住籠)
睇下佢有咩反應

呀B開頭都有哄下兔地, 不過轉頭又自己玩... 反而果隻兔好想同佢玩...
所以我地都唔會帶多個朋友仔陪佢住 (費是有血案發生 =_=)
kittyz 2011-1-7 02:36:41 PM
我家蘿蔔1歲幾就兩歲都未有伴#^4_002^#
亦都無諗住啊#^8_002^#
Y_S_ 2011-1-7 09:41:36 PM

回復 4# 的帖子

因為我係澳門,好少有d兔兔聚會,嗚。
不過我會再觀察下考慮下ga啦
raywong521 2011-1-8 04:18:26 AM
搵個伴,即是想養多一隻嗎?年齡唔係問題,但要睇返兔兔性格,要夾到圥可以做同伴
Y_S_ 2011-1-8 12:01:57 PM

回復 7# 的帖子

夾ge意思係要一靜一動,定係兩個都要相似??

快速發帖