天氣急降得幾度, 好驚兔兔會著涼生病呀, 我已經幫佢個籠蓋左條毛巾, 唔知噤樣夠唔夠佢地禦寒呢...問過寵物店員要唔要幫張電氈比佢又話唔洗, 比件衫兔兔過又驚佢唔仲意, 因為無得幫佢自己清潔毛毛, 請問你地點幫你地個兔兔過冬呀??thx
orlando)) 2011-1-15 01:21:16 AM

回復 12# 的帖子

知道了∼︿︿謝謝你呀∼:002:
orlando)) 2011-1-15 01:22:19 AM

回復 5# 的帖子

我個隻兔兔唔肯訓床仔呀∼wuwu:056:
orlando)) 2011-1-15 01:24:13 AM
聽到噤多位朋友仔既分享, 你地好多都買張vetbed比兔兔, 佢會唔會係上面亂噤痾shit shit, 之後就唔去佢自己個廁所痾架??:054:
sakixxshum 2011-1-15 01:28:13 AM
原帖由 orlando 於 2011-1-15 01:19 AM 發表
wah~~~~~~~佢好可愛又乖呀~我都買左個d床比佢, 佢唔肯訓。。。仲成日咬, 咬到難晒tim ar,我隻橙仔有你個隻噤乖就好了∼

佢絕對絕對5乖:050: ...仲要係隻小霸王
點解佢肯訓..係因為隻肥嘟嘟超怕凍..
SO佢先訓,,:036:
你5好睇佢呢個樣咁乖..
佢醒曬果陣就..小霸王復活啦:006:
sakixxshum 2011-1-15 01:30:10 AM
原帖由 orlando 於 2011-1-15 01:24 AM 發表
聽到噤多位朋友仔既分享, 你地好多都買張vetbed比兔兔, 佢會唔會係上面亂噤痾shit shit, 之後就唔去佢自己個廁所痾架??:054:

我有2隻兔兔..
一隻會係張VETBED到尿尿..一隻5會..
但佢只會尿一次..正明張野係佢既..
之後會番去廁所尿尿..
除非你洗左張VETBED..佢又會尿多次..
無計啦..張VETBED點都要定時洗先得..
orlando)) 2011-1-18 11:57:35 AM

回復 20# 的帖子

完全明白~~我個隻係張VETBED上面屎屎, 又咬難晒入面D錦花, 再整晒D綿花出黎~唉~
orlando)) 2011-1-18 11:58:25 AM

回復 19# 的帖子

哈哈~~佢地真係幾醒~先識扮傻~:059:
katy)) 2011-1-18 12:07:14 PM
原帖由 orlando 於 2011-1-18 11:57 AM 發表
完全明白~~我個隻係張VETBED上面屎屎, 又咬難晒入面D錦花, 再整晒D綿花出黎~唉~

呀B都係咁,雖然佢知唔可以喺上面便便/VV (佢會收埋/咬爛D便),但係點都有少少
至於咬爛張VET BED,其實佢唔係唔鍾意,我諗佢地悶得滯... 最緊要佢唔好食落肚姐
sakixxshum 2011-1-18 01:01:23 PM

re21#

:
我就會擺個厚cool純係底..
再擺塊毛巾feel既vetbed(防水)係上面..(又暖wo):010:
佢最多係抓黎抓去..
跟住怕我鬧..又會整番好佢(鋪番靚佢....好搞笑..:009:
我就擺左間草屋同隻熊仔入去..
等佢無咁悶..
佢悶果陣..會拎隻熊仔拋黎拋去..
咬下佢..打下佢..
有時真係鄧隻熊仔慘..:025:
littledot 2011-1-19 10:18:40 AM
原帖由 SakixxShum 於 2011-1-18 01:01 PM 發表
:
我就會擺個厚cool純係底..
再擺塊毛巾feel既vetbed(防水)係上面..(又暖wo):010:
佢最多係抓黎抓去..
跟住怕我鬧..又會整番好佢(鋪番靚佢....好搞笑..:009:
我就擺左間草屋同隻熊仔入去..
等佢無咁悶..
佢 ...

放隻公仔俾佢,佢真係會擺黎玩架?
佢會唔會咬爛隻公仔架?
orlando)) 2011-1-21 10:23:42 AM

回復 23# 的帖子

係呀~我都覺得佢應該悶過頭, 先會咬野~~我屋企D牆紙已經比佢咬爛晒啦~BTW.
見到你張相, 可以幫你隻兔仔著3, 真係好~我個隻唔比我掂佢架
orlando)) 2011-1-21 10:26:29 AM

回復 24# 的帖子

哈哈~你個2隻兔兔真係好似人噤, 我個隻會係張VETBED上面抓黎抓去, 好似掘緊個洞噤~但係, 你個兔兔唔會咬晒熊仔入面D綿花出黎噤乖既???:063:
katy)) 2011-1-21 10:37:27 AM
原帖由 orlando 於 2011-1-21 10:23 AM 發表
係呀~我都覺得佢應該悶過頭, 先會咬野~~我屋企D牆紙已經比佢咬爛晒啦~BTW.
見到你張相, 可以幫你隻兔仔著3, 真係好~我個隻唔比我掂佢架

佢一開始都唔鍾意… 不過我請佢食野,又讚佢靚都肯着一陣。佢暖/阻住佢沖涼就咬GA LA #^58^#
sakixxshum 2011-1-21 12:50:06 PM
原帖由 orlando 於 2011-1-21 10:26 AM 發表
哈哈~你個2隻兔兔真係好似人噤, 我個隻會係張VETBED上面抓黎抓去, 好似掘緊個洞噤~但係, 你個兔兔唔會咬晒熊仔入面D綿花出黎噤乖既???:063:

係啦..有時我都懷疑其實兔仔幾有靈性..
佢會咬下隻熊仔...
但係5會咬爛佢..
有時仲會咬住隻熊好努力咁爬上第2層..:010:
再推番佢落去...笑死.:009: .
不過好小機會見到-0-
第一次咬住爬上去果陣仲5夠力趺左落黎...隻肥仔就放棄左啦..xd
好搞笑...
可能隻熊仔係有少少冷質既料..咬5爛掛...xdxdxd

sakixxshum 2011-1-21 12:53:31 PM
原帖由 littledot 於 2011-1-19 10:18 AM 發表

放隻公仔俾佢,佢真係會擺黎玩架?
佢會唔會咬爛隻公仔架?

佢真係拎黎玩架..:026:
開頭佢地都5中意..
可能覺得有野侵佔左佢地既地方掛..:027:
但仔仔同隻熊仔相處一晚後...就痴住左黎訓..
仔仔落下層就推埋隻熊仔落下層..:033:
嘟嘟就要相處幾晚啦..
頭一晚擺入去佢發曬脾4..
之後晚晚擺一陣..
佢而家發脾4/悶.就會拎隻熊仔咬黎咬去..又打佢..
拎黎發洩-0-:025:

快速發帖