包包今朝點到依家都唔肯食野, 連糧都唔食,  痾左幾粒屎, 少少尿, 但係出面去 (平時會係toilet去), 唔知咩事, 打去診所又booking full 晒, 點算好? walk in 可以嗎?
sakixxshum 2011-1-16 12:02:56 PM
WALK IN無問題
你去邊間..??
係你就快d帶佢去睇啦
而家5知咩事..
點知一hr後會5會.............
快d帶佢睇啦
biomama 2011-1-16 12:28:02 PM

回復 2# 的帖子

我想去睇betty, 老公依家搭taxi去walk in, 另外其實我book左大圍(dr Mancy or Dr Zoltan), 但我唔知好唔好, 所以都係去betty 度walk in, 希望佢會睇包包.
biomama 2011-1-16 02:03:04 PM
老公帶左包包睇Betty, Betty話包包肚脹都幾嚴重, 腸仲有郁,  要吊鹽水同餵左草粉, 留診所觀察到六點再睇下點. 包包可能係食左唔健康既野, 或者有stress...唔知係咪因為bb(我剛生了bb) 唔開心...我一有時間就會摸包包,同佢傾計, 點解都會咁. Betty話肚脹有一半機會48小時內唔得, 希望包包唔係果一半.

對唔住包包, 可能係我照顧得你唔好, 希望你會冇事....
sakixxshum 2011-1-16 02:16:46 PM
原帖由 Biomama 於 2011-1-16 02:03 PM 發表
老公帶左包包睇Betty, Betty話包包肚脹都幾嚴重, 腸仲有郁,  要吊鹽水同餵左草粉, 留診所觀察到六點再睇下點. 包包可能係食左唔健康既野, 或者有stress...唔知係咪因為bb(我剛生了bb) 唔開心...我一有時間就會摸包包 ...

好彩你即刻帶左佢c e生..
如果再拖...可能.....
不過你放心啦...應該無事...
5好咁負面...如果包包番左黎.要多d同佢傾偈..
5好冷落左佢..
因為兔兔如果覺得自己主人5care佢既話..
都會5食野架..
bb方面..可以有時你湊下..有時你老公湊下..
咁咪可以陪多d包包..
包包都係生命..
睇得出你都好錫佢..
生左bb可能會有d情緒化..
但盡量樂觀d...5好比d負面情緒煩擾到..

加油呀...記得多d同包包傾下偈同佢玩下..
半個中1個中都好...
wesky 2011-1-16 07:05:37 PM
好彩你及早帶佢睇醫生
腸塞係好危險, 以前有過咁既case, 希望包包無事啦
hkrchei2 2011-1-16 11:32:43 PM
包包點呀~??? 希望包包快D好返~!!!
twpig 2011-1-17 09:10:24 AM
包包有一個像你咁錫佢的主人,會無事好返晒的!
月愛貓貓兔 2011-1-17 09:28:19 AM
包包一定沒事ge !!~
#^65^# #^65^#
biomama 2011-1-17 11:41:29 AM
尋晚接左包包返來, 佢已經開始食草啦! 好開心呀! 不過未肯飲水, 今早返去覆診, E生話包包個肚冇脹啦, 不過都要KEEP住餵草粉直至佢肯飲水同食草. 希望佢快d康復.

仲有我諗清楚...今次包包唔舒服的原因可能係我樓上裝修, 請問我可以點做令佢冇咁Stressful呢?
lenmui)) 2011-1-17 11:47:50 AM
樓上裝修真係冇咩辦法,
我屋企我隻包包都係咁(又係叫包包)
不過因為太多人裝修, 輪住咁黎
依家包包反面好似習慣左
你多D留意下佢, 一見佢唔食野,
就要帶佢睇醫生了
平時多少少時間陪下佢玩, 幫佢按摩下,
都可以減輕一D壓力既

希望你既包包健健康康啦
littledot 2011-1-17 02:07:09 PM
樓主,請問係唔係walk in睇betty都ok呀?要唔要加錢呀?之前姑娘好似講過要收charge,不過佢地真係成日都full。
biomama 2011-1-17 02:50:05 PM

回復 12# 的帖子

睇呀, 去到剛剛lunch前, e生睇晒上午d証同埋可能兔仔唔食野真係好緊急, 所以即刻睇包包, surcharge係一百蚊, 最後佢地好好人冇收到, 連今日覆診二百蚊都冇收, 真係好好.

快速發帖