1P 幣
我睇過好多網都話如果要訓練兔兔去廁所,就把兔兔的便便尿尿放在固定位置  但我家兔兔點都唔去固定位置,四周便便尿尿
又試過好多方法,但都唔得...點算?
ms_babii 2011-1-27 11:09:57 PM
+1..
我個女都係甘~0~
wanga113 2011-1-28 12:16:21 AM
一定會係某個地方特別多尿尿.
我有次教兔兔既方法就係第一日俾佢返黎就任佢痾,放尿片係底.
之後第二日就用兔兔專用既除味既清潔劑去洗籠.再放吸哂取味既尿片係廁所.
咁佢就自己會識去.
而我有d兔兔 就一返黎就自己識去.隻隻兔都唔同.好難話用既方法一樣
小小夕 2011-1-28 03:01:07 PM
原帖由 wanga113 於 2011-1-28 12:16 AM 發表
一定會係某個地方特別多尿尿.
我有次教兔兔既方法就係第一日俾佢返黎就任佢痾,放尿片係底.
之後第二日就用兔兔專用既除味既清潔劑去洗籠.再放吸哂取味既尿片係廁所.
咁佢就自己會識去.
而我有d兔兔 就一返黎就自 ...

我隻兔 得閒中意系廁所屙 得閒中意系個草兜到屙/ v \
ookk00 2011-1-28 08:01:25 PM
我隻兔 得閒中意系廁所屙 得閒中意系個草兜到屙/ v \ [/quote]
metoo:036:
儀YY~~ 2011-1-28 09:30:21 PM
咁既話 就吾好比草兜啦";;!
用草架啦~~~
raywong521 2011-1-28 09:58:41 PM
只要D草唔靚,差不多食晒.....我隻仔都會係草兜尿尿架....
小小夕 2011-1-28 10:07:36 PM
原帖由 儀YY~~ 於 2011-1-28 09:30 PM 發表
咁既話 就吾好比草兜啦";;!
用草架啦~~~

用草架 系米掛系寵出面要佢自己撩黎食個D ?   
定1個波波個D
Qewi'B 2011-2-1 07:51:37 PM
我呢∼ 每晚刀會用醋+水拖地 ..  同埋波子b全部ge野(除左個廁所之外)..
刀會用醋+水抺 ..
廁所我每日會清1次~ 倒左d木粒之後就用暖水沖乾淨抺乾佢囉!!
好少見佢系個兜兜度痾 .. :033: :033:
佢依家仲系bb仔 ..食a草..d草比較碎所以無用草架:032: :032:

佢依家就只會系個廁所度痾囉!!

你可以試試 :062: :062:
ookk00 2011-2-4 06:41:58 PM
原帖由 Qewi'B 於 2011-2-1 07:51 PM 發表
我呢∼ 每晚刀會用醋+水拖地 ..  同埋波子b全部ge野(除左個廁所之外)..
刀會用醋+水抺 ..
廁所我每日會清1次~ 倒左d木粒之後就用暖水沖乾淨抺乾佢囉!!
好少見佢系個兜兜度痾 .. :033: :033:
佢依 ...

Thx~
但都唔得...:036:
yanyi:) 2011-2-4 06:44:35 PM
我明白你既感受..
我屋企兩小寶都係周圍柯~_~
有d懷疑係咪兩隻會難教d...xd
不過佢地好乖出到黎就唔會柯~
不過個籠就周圍都係~
raywong521 2011-2-5 12:07:28 AM
兩隻係會難教d~就算一隻識得去正確地方小解,都會比唔識去廁所果隻帶壞...四圍痾

一見到去唔o岩,就要即時糾正....若果唔係,好難教返好:036:
yanyi:) 2011-2-5 02:33:14 AM
原帖由 raywong521 於 2011-2-5 12:07 AM 發表
兩隻係會難教d~就算一隻識得去正確地方小解,都會比唔識去廁所果隻帶壞...四圍痾

一見到去唔o岩,就要即時糾正....若果唔係,好難教返好:036:

我宜家都係..順其自然算=  =...
若果佢地唔好好地去廁所..
我只好勤力d每日都搵墊料啦~
反正佢地出左籠又唔會柯..都叫乖豬既-3-

快速發帖