1P 幣
屋企冇晒A草,得番T草同糧, 但係兔兔一開始已經5食T草, 我放左成晚佢都冇食過, 而家出邊寵物店新年又未開..兔兔3~4個月大咋,我而家可2點做 ><!!
PILLOW.MA)) 2011-2-7 02:52:00 PM
試下用手餵t草比佢食
好多時主人餵既話佢都會比面食下
細細個就要陪養食t草既習慣
因為佢遲早都會得返t草食

其實新年前要買定存貨
好多時就算有開鋪都可能因為新年鋪頭未有貨返買唔到
所以大家都係新年前入定哂貨
唔驚兔兔冇草食
咁你下年識做啦, 記得入定t草! XD
ccychoy 2011-2-7 03:18:15 PM
去q-pxx
已經開左
derder 2011-2-7 03:23:11 PM

回復 2# 的帖子

我喂佢佢都5食a~ 想問下咁我比住西洋菜佢頂住肚先得5得a? 佢3~4個月大
yanyi:) 2011-2-7 03:25:24 PM
唔好丫!!兔兔咁細個唔食得果d菜住架!!
station _ 都開左架喇!你快d出街買俾佢地好過啦...
亂俾野佢地食只會害左佢地架咋..
同埋要開始將a草同t草溝埋俾佢地食架喇..
佢地應該要培養食t草既習慣架喇~_~

derder 2011-2-7 03:27:27 PM

回復 5# 的帖子

我有混合埋t草比佢食ga 佢會簡泥食><
station係邊ga?澳門??
PILLOW.MA)) 2011-2-7 03:30:05 PM
佢澳門..
冇q pxt冇station x呀...
唔知有冇澳門既兔友可以share d a草比derder
katy)) 2011-2-7 03:37:20 PM
間野幾時開? 而家搵下邊度有得訂草啦....

親手餵幼草同花花比佢食,唔食野會腸停
PILLOW.MA)) 2011-2-7 03:39:52 PM
係囉!!
你揀d t草既嫩葉同花比佢試下食
佢有冇屎屙呀?
Pamela_peony 2011-2-7 03:53:47 PM

回復 2# 的帖子

我咪係lor, 豆豆差o的斷t草喇,
oxbow唔知幾時先返貨
derder 2011-2-7 04:21:59 PM

回復 3# 的帖子

邊到泥ga?係澳門ga??
Pamela_peony 2011-2-7 04:27:23 PM

回復 11# 的帖子

唔係呀,香港都係咁斷草,
好地地平時都會話冇貨
yanyi:) 2011-2-7 05:35:04 PM
原帖由 derder 於 2011-2-7 03:27 PM 發表
我有混合埋t草比佢食ga 佢會簡泥食><
station係邊ga?澳門??

如果係澳門真係唔清楚邊度有得買~_~

快速發帖