1P 幣
會唔會腸停?擔心
兔兔已經冇抽筋,但耳朵豎起,好似好驚,
唔肯食草,點算啊,好夜冇醫生腸:029:
巨型兔)) 2011-2-9 12:38:48 AM
典解你會比佢高空跳落黎?:046: :046: :046:
我見你都係第一日買返黎,會唔會謹慎d好呢?
擔心的話,聽日一朝早帶佢睇醫生啦
柔柔 2011-2-9 12:45:08 AM
我老公抱柔柔唔實
柔柔驚過龍趺落地
wanga113 2011-2-9 12:47:39 AM
做乜會無啦啦咁咖? 要小心d睇住兔兔!
如果兔兔驚 我通常都會唔理佢一陣 等佢自己冷靜下  有時愈搞佢 佢會愈驚
你試下慢慢咁去摸摸佢  如果佢唔係咁驚既試下抱佢等佢聽下你心跳.佢會有安全感
如果佢唔食草既 就試下用人手餵啦!
我見#2話你係第一日買返黎 我諗你應該無草粉咖啦.你要keep住留意佢有無野草同痾屎! 如果唔食既就要用手慢慢餵 可以簡d葉俾佢食 因為易入口
聽日記住去睇醫生!
wm20472 2011-2-9 12:48:34 AM
係唔係成身震呀? 可能係受驚過度
多d同佢傾計平復佢心情
若4-6小時後佢都係唔食草又無屎呵, 就要小心
柔柔 2011-2-9 12:54:38 AM
好好!!!!
知道啦,,,唔該曬大家哇...
但係我試過好多次,,用手喂,,
佢都唔食哇,,
點算哇,,
我勁緊張哇,,好擔心佢哇><
angelaska 2011-2-9 01:11:23 AM
佢第一日返屋企,唔肯食草,有可係能係仲未適應架
最好比一個星期左右習慣左個環境先,唔好同佢玩住..
特別係佢咁細,要小心呀:045:
柔柔 2011-2-9 01:16:16 AM

回復 7# 的帖子

跌親之後就唔肯食草啦,好擔心兔兔.:011:
兔兔好靜趴左係大腿上,時不時有少少震動,
小小夕 2011-2-9 03:31:47 AM
食返草草未??:046:
katy)) 2011-2-9 10:10:07 AM
原帖由 柔柔 於 2011-2-9 01:16 AM 發表
跌親之後就唔肯食草啦,好擔心兔兔.:011:
兔兔好靜趴左係大腿上,時不時有少少震動,

呢排唔好抱佢出黎喇,等佢自己冷靜下啦.. (初到貴境要時間熟習)

帶佢去睇睇醫生,順便做埋BODY CHECK吧
柔柔 2011-2-9 12:55:16 PM

回復 9# 的帖子

跌過後一小時肯食草同飲水啦,好多謝您關心,:021:
柔柔 2011-2-9 12:55:57 PM
原帖由 katy 於 2011-2-9 10:10 AM 發表

呢排唔好抱佢出黎喇,等佢自己冷靜下啦.. (初到貴境要時間熟習)

帶佢去睇睇醫生,順便做埋BODY CHECK吧

好,知道.多謝您保貴意見:014:
lammfy 2011-2-9 02:17:37 PM
太好了!識食草飲水就應該沒大問題,不過抱兔兔最好坐在地上,並舖軟墊(十元店有),不幸跌下也無咁傷啊!:022:
記住睇下兔兔行動有沒有問題,有的話要盡快去找獸醫啊!不能等的!:036:
兔兔很可愛啊!叫甚麼名字?男定女啊?:020: :020: :020:
柔柔 2011-2-9 05:55:31 PM
原帖由 lammfy 於 2011-2-9 02:17 PM 發表
太好了!識食草飲水就應該沒大問題,不過抱兔兔最好坐在地上,並舖軟墊(十元店有),不幸跌下也無咁傷啊!:022:
記住睇下兔兔行動有沒有問題,有的話要盡快去找獸醫啊!不能等的!:036:
兔兔很可愛啊!叫甚麼名 ...

好啊,要去買軟墊,男仔啊,叫柔柔啊哈哈

快速發帖