1P 幣
兔兔佢只係食葉,糧都食,水飲好小,又好小屎 , 跟住成日都趴係到咁, 好懶咁 , 佢會5會有咩事a?
小小夕 2011-2-9 06:00:14 PM
原帖由 derder 於 2011-2-9 05:42 PM 發表
兔兔佢只係食葉,糧都食,水飲好小,又好小屎 , 跟住成日都趴係到咁, 好懶咁 , 佢會5會有咩事a?

佢全日都系咁??  晚上都系吾多點郁又唔多點食野??

如果系晏就呢  佢地可能覺覺豬緊... 因為我個2隻都成日趴系到 唔多食又唔多飲
佢地晚上到半夜 1~4點仲活動緊  佢2個有時半夜會嘈醒我話無哂草 / 無哂水= =
,... 所以晏就會比較懶 休息完晚上再玩過:026:

wesky 2011-2-9 07:00:29 PM
無胃口,便便又少及細粒,又唔係太想郁,你要小心啦
呢啲都係腸胃有問題既病徵
柔柔 2011-2-10 01:00:19 PM
原帖由 wesky 於 2011-2-9 07:00 PM 發表
無胃口,便便又少及細粒,又唔係太想郁,你要小心啦
呢啲都係腸胃有問題既病徵

我隻兔兔都係啊,兔兔初到新家都已經好幾日啦,
但係呢兩日唔係好覺佢係咁食草,好似無咩胃口,
但係便便就正常大小,冇細粒到,但唔係點郁,
咁我兔兔腸胃係咪都有問題啊:016:
Pamela_peony 2011-2-10 01:09:59 PM
有冇帶佢去body check,
新到家body check下會放心o的,
而且可以問埋有乜注意,
200蚊唔慳得
柔柔 2011-2-10 01:28:29 PM
原帖由 pamela_peony 於 2011-2-10 01:09 PM 發表
有冇帶佢去body check,
新到家body check下會放心o的,
而且可以問埋有乜注意,
200蚊唔慳得

係啊,我等緊出糧先有得body check,
我都好唔放心兔兔啊,
我換左新草入去,兔兔即刻食,
我買左兩隻牌子草草,一隻係momi;一隻係oxbow,
兔兔唔係好中意oxbow:036:
可能我昨晚放左oxbow落去,所以先無咩胃口掛,:047:
berki 2011-2-10 02:06:00 PM
原帖由 柔柔 於 2011-2-10 01:28 PM 發表

係啊,我等緊出糧先有得body check,
我都好唔放心兔兔啊,
我換左新草入去,兔兔即刻食,
我買左兩隻牌子草草,一隻係momi;一隻係oxbow,
兔兔唔係好中意oxbow:036:
可能我昨晚放左oxbow落去,所以先無咩胃口掛,: ...

唔好怪我多事

養兔兔每月開支可能係幾百蚊
但係有起事上黎睇vet可能上千
你都係save多d money俾你兔兔啦
我都係得19歲
但係我有將之前做野d錢成立左個兔兔基金架

柔柔 2011-2-10 02:27:47 PM
原帖由 berki 於 2011-2-10 02:06 PM 發表

唔好怪我多事

養兔兔每月開支可能係幾百蚊
但係有起事上黎睇vet可能上千
你都係save多d money俾你兔兔啦
我都係得19歲
但係我有將之前做野d錢成立左個兔兔基金架

哈哈,當然唔會怪您多事:053: ,
若您不是愛兔之人:020: ,絕不會說出以上說話,
因為初初開始養兔兔,所以係將來要積極儲起比兔兔用,
berki 2011-2-10 03:05:45 PM
原帖由 柔柔 於 2011-2-10 02:27 PM 發表

哈哈,當然唔會怪您多事:053: ,
若您不是愛兔之人:020: ,絕不會說出以上說話,
因為初初開始養兔兔,所以係將來要積極儲起比兔兔用,

柔柔媽我地齊齊草錢啦#^80^#
Pamela_peony 2011-2-10 03:25:57 PM
真係要儲錢架,
我豆豆剛返黎係藥煲,
黎左三個月就睇左我差唔多成萬,
有一次夜晚晚驚得滯去睇急症都成4000
berki 2011-2-10 04:40:31 PM
原帖由 pamela_peony 於 2011-2-10 03:25 PM 發表
真係要儲錢架,
我豆豆剛返黎係藥煲,
黎左三個月就睇左我差唔多成萬,
有一次夜晚晚驚得滯去睇急症都成4000

豆豆要身體健康呀
我2個b黎左5個月都係洗左8000
希望唔好病,留返d錢買菜菜食#^64^#
Pamela_peony 2011-2-10 04:47:40 PM
每隻兔兔都要大大隻隻,健健康康,
唔好要兔爸兔媽用咁多錢睇醫生,
買多o的草草菜菜仲好 :057:
桃波媽你會唔會期帶兩個小朋友去兔兔嘉年華呀?
berki 2011-2-10 04:57:47 PM
原帖由 pamela_peony 於 2011-2-10 04:47 PM 發表
每隻兔兔都要大大隻隻,健健康康,
唔好要兔爸兔媽用咁多錢睇醫生,
買多o的草草菜菜仲好 :057:
桃波媽你會唔會期帶兩個小朋友去兔兔嘉年華呀?

我本身都想架
但係我要溫書 #^56^#
冇計啦alevel嘛
佢下年再搞就可以去啦
可以識多d兔媽同兔仔#^53^#
Pamela_peony 2011-2-10 05:04:47 PM
原帖由 berki 於 2011-2-10 04:57 PM 發表

我本身都想架
但係我要溫書 #^56^#
冇計啦alevel嘛
佢下年再搞就可以去啦
可以識多d兔媽同兔仔#^53^#

噢,咁豆豆同唔到桃桃波波做朋友仔....
柔柔 2011-2-10 06:46:18 PM

回復 9# 的帖子

嗯,好!!#^9_003^# 桃波媽~~#^28^#

快速發帖