兔兔偷吃了椰子糖 又偷吃了朱古力 會對兔子有影響嗎><
PILLOW.MA)) 2011-2-10 10:30:19 PM
甜食對腸胃唔好
特別係朱古力, 唔係隻隻兔仔受得
因為有書話兔仔食左朱古力會中毒
但有case係兔友既兔兔偷食左朱古力但冇事
可能同份量有關

總之, 你留意返佢之後幾個鐘既屎屎同食慾正唔正常
唔正常要即刻睇醫生
腸胃引發既問題可大可小架
Futagoza_Kaniza 2011-2-10 10:32:26 PM
你d糖, 朱古力收好既就唔會比佢食到啦.
wesky 2011-2-10 10:35:03 PM
對幼兔既影響比成兔大,糖份會落到盲腸先開始消化,令惡菌增生
留意佢既便便有冇變細變少,及無胃口
如有異樣就睇睇醫生
記得收好啲野食
raywong521 2011-2-11 12:04:37 AM
緊係有影響啦~任何人食落口有甜味既野,都唔好比兔兔食,無事係好采,記得收返好D糖,朱古力
Mr.Prince 2011-2-11 12:33:28 AM
原帖由 PILLOW.MA 於 2011-2-10 10:30 PM 發表
甜食對腸胃唔好
特別係朱古力, 唔係隻隻兔仔受得
因為有書話兔仔食左朱古力會中毒
但有case係兔友既兔兔偷食左朱古力但冇事
可能同份量有關

總之, 你留意返佢之後幾個鐘既屎屎同食慾正唔正常
唔正常要即刻睇 ...

幾個鐘後兔兔食好多野 聽日再觀察 希望冇事><"
Mr.Prince 2011-2-11 12:35:21 AM
原帖由 wesky 於 2011-2-10 10:35 PM 發表
對幼兔既影響比成兔大,糖份會落到盲腸先開始消化,令惡菌增生
留意佢既便便有冇變細變少,及無胃口
如有異樣就睇睇醫生
記得收好啲野食

兔兔2歲大><便便同胃口都係同平時一樣 希望佢會冇事
winter)) 2011-2-11 03:51:52 AM
兔兔=BB仔

D野一定要放好  亂放食左落肚 好易出事

我只會放草係地下  所以我隻公主 出籠玩  第一時間 衝去偷花食 0.0
千秋王子 2011-2-11 10:51:51 AM
公主採花大盜a_a
v仔係富貴大盜黎最鐘意偷食富貴竹:051:
winter)) 2011-2-11 03:58:24 PM
哈哈哈~~採花大盜

不過公主是女仔 應該 是採草大盜0.0
Mr.Prince 2011-2-11 06:02:05 PM
原帖由 winter 於 2011-2-11 03:51 AM 發表
兔兔=BB仔

我只會放草係地下  所以我隻公主 出籠玩  第一時間 衝去偷花食 0.0

我家兔兔喜歡去偷食水果= =
littledot 2011-2-12 02:39:17 AM
原帖由 winter 於 2011-2-11 03:51 AM 發表
兔兔=BB仔

新年放左盆蘭花係茶几,已經盡量留意住個衰仔,不過一個唔留神佢即刻跳上去食左兩個花"琳"
elliotkawing 2011-2-18 09:31:18 PM
我隻嘟嘟食左少少一D事都冇:041:

快速發帖