我見我隻兔兔周身癢..於是我摸下佢睇下佢咩事..點知發覺有幾舊野...唔知咩黎!!  上圖示
wankw 2011-2-13 02:40:40 AM
嘩...快D帶佢去睇醫生喇....#^73^#
Futagoza_Kaniza 2011-2-13 03:05:48 AM
而家咁夜...聽日上午去睇啦, 就咁睇可能係生皮膚病. 應該係生癬或者疥癬果類. 先會結焦...
我唸佢太痕, "R"甩左塊焦, 而呢塊焦唔係起左好耐, 所以"R"損左.
http://mini-house.info/thread-41-1-1.html
最好睇大圍 OR 九龍城 OR 紅磡, 呢幾間好D. 其他未去過唔太清楚, 記得聽日打去BOOK呀

你CHECK下個傷口係邊度, 用熟水抹住先. 記住唔好亂搽藥呀.

connie0909 2011-2-13 03:44:33 AM
應該係皮膚病...請盡快帶兔兔睇E生....會令兔兔好辛苦!!
sakixxshum 2011-2-13 10:39:12 AM
五洗咁緊張住。
我想問你養一隻兔兔定兩隻。
我隻兔兔都試過甩左夠咁既野。
不過係得一塊。果陣咁岩過兩日又bodycheck
我話兩隻兔兔打完交過兩日就有。
佢都話係損左。
因為隻兔兔咬傷左佢結既蕉。
不過你都要詳細摸下兔兔仲有無。
如果多或嚴重就要即刻睇醫生。
因為如果處理傷口處理得五好會細菌感染。
希望幫到你啦
黃小敏 2011-2-13 03:37:01 PM
唉..我養一隻傢!都有三舊到...我想問睇e生幾錢?吾睇要做咩佢先好反
berki 2011-2-13 03:58:09 PM
原帖由 黃小敏 於 2011-2-13 03:37 PM 發表
唉..我養一隻傢!都有三舊到...我想問睇e生幾錢?吾睇要做咩佢先好反

BODY CHECK $250
藥錢另計

兔仔唔會自己好返架...
有病一定要睇醫生!!!!!!!!
yanyi:) 2011-2-13 03:59:40 PM
我諗哩樣野最好都係帶佢睇醫生穩陣d..
兔兔係唔可以用人用既藥架..
sakixxshum 2011-2-13 04:08:28 PM
原帖由 黃小敏 於 2011-2-13 03:37 PM 發表

其實真係最好帶佢BODY check
你養左呢隻兔兔幾耐..??
之前有無帶過佢睇e生..
其實body check係幫佢睇下健5健康..
有無病...當買個保險比自己..
冇事就當然最好啦..
有事都可以及早醫呀嗎..
最好帶埋你個夠蕉比醫生睇..
如果你真係錫兔兔..
要為兔兔著想架..
傘仔)) 2011-2-13 07:25:16 PM
萬一生疥癬唔理, 會死...............明天睇醫生吧。
wesky 2011-2-14 12:51:06 AM
生疥癬唔會自己好, 只會越黎越嚴重, 而且會傳人, 所以儘快醫治吧
小小夕 2011-2-14 12:52:16 AM
你個舊野 系系身到既?  定已經甩左出黎?
mylovepet 2011-2-14 05:59:48 PM
kuman 2011-2-18 01:51:13 AM
好番未呀 :020: ?

快速發帖