1P 幣
咖啡兩隻腳板底有好似有d位冇左d毛...露左粉紅色好似d肉咁....行路隻腳好似"扇"下"扇"下咁,"坐"係度果陣隻腳又會"扇"左出黎....唔係o係個肚下面既~?
係咪要去睇醫生?
connie0909 2011-2-15 02:21:21 AM
咁可能生腳瘡啦...你個籠有冇放VETBED呀???可以搽D"反士林"...最好就比E生睇下嚴唔嚴重啦....
wesky 2011-2-15 12:32:51 PM
如果無紅無腫,可以揸下凡士林,另外買張vet bed 鋪係籠,如情況許可,可以係活動範圍鋪軟墊
mylovepet 2011-2-15 06:01:29 PM
lkt11179 2011-2-16 01:08:29 AM
咩係凡士林?咩係vet bed?
rbtdoria 2011-2-16 01:14:45 AM
原帖由 lkt11179 於 2011-2-16 01:08 AM 發表

凡士林係:

vet bed係寵物用的床~~pet store都可以買到~
raywong521 2011-2-16 01:42:29 AM
原帖由 lkt11179 於 2011-2-16 01:08 AM 發表

可以爬多D文,會睇到好多有關養兔既應有知識~

查凡士林,只係想軟化個枕,查完之後,要HOLD住兔兔10~15分鐘,唔好比兔兔食落肚

若果紅腫,輕力掂落去,兔兔會縮腳,就要帶兔兔去睇醫生
lkt11179 2011-2-16 02:24:09 AM
我係Q PETS唔見有類似vet bed既野.....係8號有冇得買?
twpig 2011-2-16 09:00:44 AM
兔協有vetbed同埋搽腳枕的藥膏賣:057:
PILLOW.MA)) 2011-2-16 09:18:07 AM
但係兔兔隻腳好敏感
我掂佢隻腳佢一定縮
我除左帶佢睇醫生
仲有咩方法確定佢係咪有腳枕/瘡?

因為我兔兔都有以上既問題
行路線下線下, 坐底前腳又會線下線下
因為我地板線先咁咋嘛?

快速發帖