見到兔協有D兔兔要禁糧...咩情況下先要咁做?
yanyi:) 2011-2-18 11:39:17 PM
我又未聽過兔仔禁糧@_@
會唔會係有d咩病唔食得?_?
Futagoza_Kaniza 2011-2-19 12:34:40 AM
可能果隻兔兔d屎屎細粒左或者有腸胃問題咪要禁糧,
等佢食返多d草囉.
傘仔)) 2011-2-19 12:36:23 PM
我見過某PET SHOP同人地的兔兔美容, 按肚仔後說 "個肚仔好實", 跟住對主人說唔好比咁多糧兔兔食, 纖維唔夠, 要食多D草, 怕腸停。
丁丁媽 2011-5-18 10:37:12 PM
果次我帶丁丁去睇DR. TERRY.佢有叫我等丁丁大個仔就唔好再俾糧佢.淨係俾草就OK啦.因為糧入面既成份都對兔兔唔好.
phoebe)) 2011-5-18 10:54:46 PM
我帶兔仔睇dr.betty都係錦講,大些不要吃兔糧,只給草就夠
little_connie 2011-5-18 11:05:55 PM
姐係大到幾大?george 一見糧就發哂din,,佢轉左草後都食得好少,更依賴食糧,不過keep住最多兩匙
ching` 2011-5-19 02:18:32 AM
我上次睇e生佢地都有咁講><
不過我baba 話一個星期比小小佢咁la..佢好鍾意食ga..(我baba唔多理佢..不過好好好清楚芝麻好愛糧 xd
唔好對佢咁衰la..佢冇糧食就連 "人"生樂趣都冇埋  xd
小穎 2011-5-19 09:10:31 AM
上次帶bb去dr.ma果到做身體檢查,
醫生就無話唔食得既;
只係話其實糧真係無咩必要。食草就得。
hgod 2011-5-19 12:35:30 PM
禁糧? 係咪要減磅所以要禁糧呀?
cutebarbie 2011-5-29 11:08:50 AM
原帖由 hgod 於 2011-5-19 12:35 PM 發表
禁糧? 係咪要減磅所以要禁糧呀?

聽兔協說好似係~~

快速發帖