1P 幣
我想買尼個籠比兔仔....但朋友話...兔仔唔應該買咁高既籠反而應該買3張枱咁長既籠....岩嗎?!

Alex  
豪華三層兔仔電渡籠
81x51x93cm(高)
紫色  

兔仔牽引帶<---有用嗎?!
wesky 2011-3-2 06:44:44 PM
你朋友講得無錯啊~~

兔仔牽引帶 係 for 出街玩用, 方便控制
yandy_123)) 2011-3-2 06:48:21 PM
咁應該買幾長既籠尼?!
我打算每日帶出街...比佢行....
因為我怕兔兔係屋企走會就位撞......撞爛野是小....撞親兔兔是大阿
cordede 2011-3-2 07:00:06 PM
原帖由 yandy_123 於 2011-3-2 06:48 PM 發表
咁應該買幾長既籠尼?!
我打算每日帶出街...比佢行....
因為我怕兔兔係屋企走會就位撞......撞爛野是小....撞親兔兔是大阿

夠佢向前跳3次都唔會撞既size~~

你隻兔兔幾大?
其實帶佢出街如果唔小心仲易有事
一陣出到去佢lam地下...攤左/坐左係d污糟既地方...好易病ga~~

其實你係屋企用圍欄,再鋪d軟墊, 就無咩大問題既~~
軟墊可以令到兔兔跑個時唔會sin腳...咁就唔會咁易撞到啦~
兔兔都唔係傻既...唔會特登去撞野整痛自己....
通常都係因為sin腳先會撞左埋d野度~
yandy_123)) 2011-3-2 07:12:09 PM
原帖由 cordede 於 2011-3-2 07:00 PM 發表

夠佢向前跳3次都唔會撞既size~~

你隻兔兔幾大?
其實帶佢出街如果唔小心仲易有事
一陣出到去佢lam地下...攤左/坐左係d污糟既地方...好易病ga~~

其實你係屋企用圍欄,再鋪d軟墊, 就無咩大問題既~~
軟墊可以 ...

我未買兔嫁...屋企用尼D野我怕會跳出圍欄
sammy)) 2011-3-2 08:08:02 PM
兔兔吾系狗狗!
帶佢出街好危險架!
立即熟讀新手養免入門才考慮養免!
:046: :046:

cordede 2011-3-2 08:39:13 PM
原帖由 yandy_123 於 2011-3-2 07:12 PM 發表

我未買兔嫁...屋企用尼D野我怕會跳出圍欄

你買個高d既圍欄佢咪唔會跳到出黎
圍欄有唔同size ga

我個人就唔太建議帶出街
始終香港街外環境唔同外國
其他主人帶出街通常都只會坐低休息既時候拎兔兔出黎抱下only
yandy_123)) 2011-3-2 08:39:44 PM
原帖由 sammy 於 2011-3-2 08:08 PM 發表
兔兔吾系狗狗!
帶佢出街好危險架!
立即熟讀新手養免入門才考慮養免!
:046: :046:

想比大d空間佢跳=-=.......咁我都係放佢係屋企跳算喇
beatrice1229 2011-3-2 09:56:51 PM
其實睇多D兔仔資料先係必要的。講到尾都係生命!
如果未有兔兔建議去領養!係要長D時間同力氣去做義工~不過生命可貴,多點付出又有何不可?!兔協有好多兔兔等溫暖既家!請停一停,諗一諗!
傘仔)) 2011-3-2 11:49:59 PM
原帖由 yandy_123 於 2011-3-2 08:39 PM 發表

想比大d空間佢跳=-=.......咁我都係放佢係屋企跳算喇

好多兔兔最鐘意跳的地方是..............:009: 主人張雙人大床
wm20472 2011-3-3 12:54:38 AM
我都係用圍欄養兔, 係q兔x買最平 ($400有找), 又有足夠地方比佢走
若用圍欄, 籠可以買普通就夠 ($170), 不用太大, 主要係比佢入去食、去厠所、去飲水
當我們回家時, 我們會開欄比佢全屋走
Qewi'B 2011-3-3 01:54:44 AM
原帖由 傘仔 於 2011-3-2 11:49 PM 發表

好多兔兔最鐘意跳的地方是..............:009: 主人張雙人大床

哈哈 ~ oreo刀系xD*#^51^# #^51^# #^51^#
lammfy 2011-3-3 09:17:55 AM
籠就梗係越大越好啦!除非你由得兔兔在家周圍走,否則很多時間兔兔是在籠中,當然寬敞些就舒服些啦!:009::009:
千祈唔好隨便帶兔兔出街啊!很危險的!比狗嚇死又有,兔兔周圍「Lam」好易食錯野,有些兔兔就是這樣就去了彩虹橋了!:022: :022: 帶兔兔出街前請三思!:049:
:049:
yanyi:) 2011-3-3 12:13:29 PM
帶兔兔出街超危險!!!
寧願俾個好d既居住環境佢好過啦..
兔兔唔係狗.唔洗日日出街散步架.係屋企散步都好ok= =
sammy)) 2011-3-3 03:19:34 PM
超贊成兔協領養!
做兔協義工可確定自己有否愛心去照顧這些小朋友!
:053: :053:

快速發帖