大家用緊咩牌子既墊料丫?
我有d嫌宜家果隻好似太多塵..同換第2隻..
大家幫忙俾d參考丫~thanks!
yanyi:) 2011-3-11 11:25:47 PM
我用緊Back-2-Nature
Small Animal Bedding
小動物再造紙砂...
ONO係咩黎架?
砵仔糕 2011-3-12 12:48:19 AM
我用緊FELINE FRESH 木粒都幾好~~冇咩塵~
cordede 2011-3-12 01:53:16 AM
我係Q兔x買左包叫happy land既木粒, 藍色紙袋, $45 7.5kg
暫時用落都覺得無咩野 吸味都ok
不過確實好唔好我就真係唔知...:056:
rbtdoria 2011-3-12 01:57:38 AM
我用緊carefresh~~
ok 0架我覺得~~
berki 2011-3-12 09:58:04 AM
我用緊FELINE FRESH呀
不過陣味可能唔係個個鍾意,我就覺得佢好香
40磅好抵用: P
不過送貨個人,同埋我係屋企搬都搬死我
yanyi:) 2011-3-12 12:20:14 PM
原帖由 berki 於 2011-3-12 09:58 AM 發表
我用緊FELINE FRESH呀
不過陣味可能唔係個個鍾意,我就覺得佢好香
40磅好抵用: P
不過送貨個人,同埋我係屋企搬都搬死我

哩隻station r有冇送貨架@_@?
你d bb點丫~
自從睇過你d bb之後就成日都好掛住佢地xd
桃波媽要好好溫習丫~
Futagoza_Kaniza 2011-3-13 12:52:05 AM
cozy fresh都好好用, 有活性碳成份, 木味冇咁勁.
緣小夢 2011-3-15 10:08:42 PM
原帖由 aguiler 於 2011-3-12 01:11 AM 發表
Ono Wood Bedding
我覺得佢吸尿吸臭都ok,
而且真係好抵用~$98有10kg!!!
e生都話呢隻幾好...
所以一直都冇轉過~~

$98有10kg!!!
圖入面2.5kg係幾錢???
Riela)) 2011-3-16 12:41:43 PM
ONO個隻用到尾個陣好多粉好碎
最近同佢轉左隻新既叫CAT'S BEST Universal
係for 小動物用既~
之前已經知道有尼個牌子
但唔見有賣
依家見到有入就買尼試下
木粒冇ONO咁碎 仲比ONO硬DD
吸味就冇咩留意~好似差唔多
佢濕左之後冇ONO咁粉
就尼用完一包~幾好用

不過佢最細個包都有10L
想試用下都冇囉

horacerabbit 2011-3-16 01:14:19 PM
我一直有個問題係木粒多數係用松木做

但係兔協個website話「避免使用松木及紅杉木的木屑,因含有一種叫「酚」(Phenols) 的物質,會影響兔子的呼吸系統和內臟。」

即係fexline fxesh呢類都唔用得??
berki 2011-3-16 01:22:20 PM
原帖由 yanyi 於 2011-3-12 12:20 PM 發表

哩隻station r有冇送貨架@_@?
你d bb點丫~
自從睇過你d bb之後就成日都好掛住佢地xd
桃波媽要好好溫習丫~

R記滿240就送架啦
呢隻都$187
買多少少都夠
40磅唔送貨會死人XD

BB大隻左好多呀
我考完試UP多D相上黎啦^^
berki 2011-3-16 01:23:58 PM
原帖由 horacerabbit 於 2011-3-16 01:14 PM 發表
我一直有個問題係木粒多數係用松木做

但係兔協個website話「避免使用松木及紅杉木的木屑,因含有一種叫「酚」(Phenols) 的物質,會影響兔子的呼吸系統和內臟。」

即係fexline fxesh呢類都唔用得??

FELINE FRESH木粒經過特別處理架
兔協都用緊呢隻
我之前都有同樣疑問
上GOOGLE SEARCH下就知原來唔會對兔兔有害
所以唔擔心^^
鈉米 2011-3-16 02:14:39 PM
我而家係STATION X訂左1隻幾好用架啵~(((Plospan 特強吸水木粒)))
本身2個大王都係用ONO, 不過用到尾果陣真係粉黎~_~
而家果隻係貴少少, 不過佢無咩味又好吸水, 1粒粒壓得好實,
好抵用, 真係要講句! *吸水力特強*!
而吸味果方面都唔差架, 我個女個廁所要去度倒黎洗果陣先聞到有少少味,
而個仔(4個零月,未絕育),,,D尿尿最臭臭既階段都吸到8成味~
佢係比ONO用FF都貴D, 不過如果怕ONO既粉同FF既味既話可以試下用呢隻=]

以下圖片借STATION X的

Plospan 10L.jpg (232.21 KB, 下載次數: 26)

快速發帖