岩岩抱豆豆時發現佢手仔+腳仔既 腳/指甲根位 起左好似枕咁既野
兩隻腳仔既腳甲根有白色oval shape咁係向地果面
手仔果d就好紅...有d仲好似有白點#^68^#
我見兔兔腳瘡通常出係腳箏位,咁呢d係唔係腳瘡呢??

豆仔係隻隻腳指甲根同手指甲根都有,我有定時同佢剪甲
前日同佢check下手腳仔都無紅無白色一舊舊的
岩岩都搽左d vaseline先

請問如果係腳瘡的話有無兔友有經驗睇邊個vet好d?

update:
已book dr.betty星期四做body check了
希望無咩事啦~

wanga113 2011-3-14 06:27:21 PM
希望豆豆無事!
我星期六都會帶我家兔兔去Dr Betty度睇醫生!!

有咩事都係睇左vet安全d!
angelaska 2011-3-14 06:57:13 PM
原帖由 wanga113 於 2011-3-14 06:27 PM 發表
希望豆豆無事!
我星期六都會帶我家兔兔去Dr Betty度睇醫生!!

有咩事都係睇左vet安全d!

你家兔兔有咩事啊#^16^#
Darling:o) 2011-3-15 06:00:13 AM
我家肥妹都同您講既咁 今日幫佢剪戈陣見到 手仔腳仔都有 吾知係咪都係生枕?
angelaska 2011-3-15 09:22:44 PM
原帖由 Darling) 於 2011-3-15 06:00 AM 發表
我家肥妹都同您講既咁 今日幫佢剪戈陣見到 手仔腳仔都有 吾知係咪都係生枕?

可能係呢...
我尋晚第一時間拿走佢廁所既鐵網
改用舊草隔住木粒 今日好似有少少少好轉
你廁所有落鐵網既都試下拎走睇下會唔會好d@@

我諗如果剩係白色既枕可以視乎兔爸兔媽經濟決定睇唔睇醫生..
但最少要改善佢環境同搽vaseline等佢唔好惡化@@

因為我豆豆有兩隻手指係紅到有白點,無論如何都要去睇醫生了
angelaska 2011-3-17 09:09:07 PM
update::

睇完betty了∼
佢話手指腳指咁樣係正常#^60^#
雖然我真係見到佢呢個星期先至係咁樣...

反而呼吸/肺有少少毛病,同埋重係過輕....但比起佢剛剛到家已經重好多了

快速發帖