今天27度,算熱了,涼板/雲石開始要出動了~~

呵呵,閑時亮相一下先~

rbtdoria 2011-3-21 11:05:06 PM
我都想new york快d暖番d呀~~!!
今日都仲落緊雪...:065:

by the way e張相有d似zucca b呀~!
阿蚊 2011-3-21 11:33:14 PM
咁濕...我望見兔兔都覺得佢好辛苦...#^56^#
天才文仔 2011-3-21 11:39:22 PM
開冷氣同抽濕機麻,回南天要咁做架喇,沒其他辦法的了~~
小小夕 2011-3-22 01:07:51 AM
你灰色個張咩黎0.0
天才文仔 2011-3-22 09:03:05 AM
vetbed囉,因為兔兔腳仔出咗問題,所以天氣熱都要用.
katy)) 2011-3-22 11:08:23 AM
原帖由 天才文仔 於 2011-3-22 09:03 AM 發表
vetbed囉,因為兔兔腳仔出咗問題,所以天氣熱都要用.

我想問兔兔需要長期用VETBED,夏天的佈置應該點好?
sakixxshum 2011-3-22 11:46:26 AM
我都想知到兔兔需要長期用VETBED...
summer佈置應該點好:067:
仲有你塊雲可邊到買的..??
有得塊仔咁買??????
鈉米 2011-3-22 12:34:33 PM
我都想知邊度買雲石~_~
天才文仔 2011-3-22 01:56:34 PM
我用鋁質涼板咋.
我記得雲石板好多兔友去兔協附近的五金裝修店舖訂做的,q兔廊都好似有得買.
或者你地爬下文,我記得上年有位好熱心既兔友幫大家團購雲石板.
都好似係100蚊度左右.
天才文仔 2011-3-22 02:11:55 PM
原帖由 katy 於 2011-3-22 11:08 AM 發表

我想問兔兔需要長期用VETBED,夏天的佈置應該點好?

我都唔識呀,我係籠內一邊放vetbed,一邊放涼板,我長期打開籠門的,籠出面放大大塊軟墊.
因為我兔近排發現腳仔甩毛生腳瘡之類,唯有一邊搽藥膏,一邊試下個佈置.
katy)) 2011-3-22 02:58:28 PM
原帖由 天才文仔 於 2011-3-22 02:11 PM 發表

我都唔識呀,我係籠內一邊放vetbed,一邊放涼板,我長期打開籠門的,籠出面放大大塊軟墊.
因為我兔近排發現腳仔甩毛生腳瘡之類,唯有一邊搽藥膏,一邊試下個佈置.

唉! 呀B都係咁 #^3_002^#  醫生睇又睇過,膏搽又搽過… 都係生返D幼毛,幸好冇惡化落去
呢排天氣暖返D,呀B唔坐VETBED了… 舖哂涼板又怕佢踩硬地, 要再諗諗計LU.
天才文仔 2011-3-22 03:36:11 PM

回復 13# 的帖子

咁放涼板又唔驚既,我留意咗好耐,我兔兔多數在涼板上係打側訓而好小係企,小小硬地我諗都ok既.
我係兔協買bag balm藥膏幫兔仔搽腳,有效喎,而家d毛慢慢生返出來咯.
katy)) 2011-3-22 03:52:28 PM
原帖由 天才文仔 於 2011-3-22 03:36 PM 發表
咁放涼板又唔驚既,我留意咗好耐,我兔兔多數在涼板上係打側訓而好小係企,小小硬地我諗都ok既.
我係兔協買bag balm藥膏幫兔仔搽腳,有效喎,而家d毛慢慢生返出來咯.

哈哈, 我都有比佢用BAG BALM! 但係呢排冇搽LU (已經搽左一個月到)
其實有生返D毛仔,不過生得慢。始終都有個"烘".

你兔仔可以自由行,會唔會玩得太癲整甩到D腳"毛仔"??#^66^#
天才文仔 2011-3-22 04:22:02 PM
我兔仔現在好乖的,沒bb仔時跑的癲,而家最激動時都係推下個食物波波等食兔糧.

快速發帖