唔好意思呀..我其實唔知可唔可以喺呢個版開帖..
如果我做錯左..請通知我一聲><

如題..
想問下咁多位兔爸兔媽有冇係已經有車牌/學緊車??
我而家學緊車..本身諗住學到車可以唔駛爸爸咁辛苦個個星期都由佢JA車去食早餐..
上次帶波波睇腳仔..突然間諗..如果我早啲學到車考到牌..咁波波會唔會對出街冇咁反感..

事緣係咁..
波波睇醫生不嬲都係搭巴士..我亦試過因為帶波波上巴士而比司機鬧..
波波睇完醫生會好嬲我..唔理我..一見我就走開/搵PATPAT對住我..
有次我朋友有時間..就車左我帶波波睇醫生..返到屋企佢冇之前咁大反應不特止..仲有啲啲聽教聽話的感覺..

想請問..其實兔兔會唔會因為有私家車搭而好開心=.="

好似離左題><唔好意思..
我發帖原因..係想問下咁多位兔爸兔媽會唔會自己車兔兔出去玩?
因為我見好多住九龍新界個邊的兔爸兔媽都會間唔中帶兔兔出去玩..
所以好奇想問下大家係搭車去定自己車去?

我表達能力有啲問題..
請咁多位見諒><
傘仔)) 2011-3-27 11:14:40 PM
坐長途車會好辛苦, 又要困在好細的袋內。我相信坐私家車後無咁反感, 都係因為車程縮短左好多, 減少左兔兔被困住的不安。

考車牌好易, 幾千元學費就搞掂, 去考下囉。(考牌容易,養車難,反正你家本身都有車, 唔駛諗養車的問題。)

我有1,2牌, 考1次就PASS了。

ka@+ 2011-3-27 11:19:13 PM
我而家學緊..
岩岩轉左另一個師傅..
而家啲油係咁升..真係養波波仲好養過架車....

一諗到屋企人唔駛咁辛苦同波波出街方便啲..就好似一次考到..
搞到勁緊張=.="
rbtdoria 2011-3-28 10:14:11 PM
有私家車當然方便d啦~~~
兔兔都會開心d~
feel safe d~
去考牌吧~~~

我就有牌不過冇車...:024:
wanga113 2011-3-29 12:24:35 AM
兔爸有車牌 所以我唔去考lu~
不過買車容易養車難!!

我地都想買架車返黎車兔兔去睇vet/出去玩
有車點都方便d嘛
傘仔)) 2011-3-29 11:36:26 AM
原帖由 rbtdoria 於 2011-3-28 10:14 PM 發表
有私家車當然方便d啦~~~
兔兔都會開心d~
feel safe d~
去考牌吧~~~

我就有牌不過冇車...:024:

我有牌有車, 但就無我份渣:068:
ka@+ 2011-3-31 01:05:58 AM

回復 6# 的帖子

點解ge??
因為另一半唔比你渣??
meimei 2011-3-31 04:30:20 PM
我有車&車牌.亦試過車兔兔出街.咁當然坐自己車會好過搭車啦.起碼唔駛困住係個兔袋裡面咁辛苦啦.(我通常放條大毛巾係後坐位,等佢哋自由活動)
但對兔兔嚟講一嚟開一個自己熟悉環境要去(冒險)另一個地方,始終都唔太好.so我都係非必要先會帶佢哋出街架~~
傘仔)) 2011-4-1 10:48:28 PM
原帖由 ka@+ 於 2011-3-31 01:05 AM 發表
點解ge??
因為另一半唔比你渣??

兔爸話我渣會大家一鑊熟.....:047:
KooDevil 2011-4-5 03:36:44 PM
我bb都幾中意座車ga
千千 2011-4-12 03:26:36 PM
我 都想 學車'
有無 d 師父可以 介紹牙~#^57^#

快速發帖