係咁既.琴晚諗住訓教既時候.我家姐叫佐我出去.
佢話毛毛佢扒寵扒到上頂:046::066: .
我個寵高18吋架:043:有冇兔兔會咁樣扒寵架 :068: ?
之後就嘭一聲跌佐落黎.嚇到我死啊:050:
我之後就係到摸住佢:077: 我好驚佢會整親啊
咁應該點算:044: ?
佢真係好鬼死百厭啊:067:
另外,我想問兔仔會唔會有活躍症架:063: ?
毛毛既行為令我覺得佢有活躍症.冇時停:041:
佢可以成日整到個寵嘭嘭聲.但唔知佢做咩架喎:042:

wesky 2011-4-5 12:32:22 AM
你搵野封左籠頂, 唔好俾佢再跳上去啦~ 整親就唔好
小小夕 2011-4-5 12:37:58 AM
兔兔跳躍力係勁高 ...........         擋都擋唔到:015:

籠頂有冇鐵枝個D  一陣CAKE親腳仔就大獲 .. ((最好當然唔好比佢再跳
你睇下佢E加行路有冇問題先喇     

花生細細個個陣2個月多D    係籠外面跳入去籠入面  ((舊籠個高度係15))
點知唔好彩 腳指CAKE左係鐵枝D窿窿位搞到斷左骨:016:

到左3個月多D.. 佢再跳Marukan MR-306 特大豪華籠  (W820×D565×H605)mm  
係入面跳出黎:036:
所以真係要好小心..       冇山籠頂門1秒已經可以跳出黎:019:

估唔到樣差不多  性格都差不多 ..  成日做泰山
-`sheep:D 2011-4-5 12:50:49 AM
原帖由 wesky 於 2011-4-5 12:32 AM 發表
你搵野封左籠頂, 唔好俾佢再跳上去啦~ 整親就唔好

但搵野封住佢.會唔會搞到佢驚架?:024:
-`sheep:D 2011-4-5 12:55:34 AM
原帖由 小小夕 於 2011-4-5 12:37 AM 發表
兔兔跳躍力係勁高 ...........         擋都擋唔到:015:

籠頂有冇鐵枝個D  一陣CAKE親腳仔就大獲 .. ((最好當然唔好比佢再跳
你睇下佢E加行路有冇問題先喇     

花生細細個個陣2個月多D    係籠外面跳入去 ...

好似我icon張相咁囉啲鐵枝.我就係驚啊:077:
佢冇問題啊.仲可以放佢出黎好開心咁周圍跳黎跳去:043:
仲係咁跳到成隻飛起再落地都可以:042:
我真係對住佢:054: 原來兔仔真係好百厭架:050:
小小夕 2011-4-5 01:00:48 AM
原帖由 -`sheep 於 2011-4-5 12:55 AM 發表

好似我icon張相咁囉啲鐵枝.我就係驚啊:077:
佢冇問題啊.仲可以放佢出黎好開心咁周圍跳黎跳去:043:
仲係咁跳到成隻飛起再落地都可以:042:
我真係對住佢:054: 原來兔仔真係好百厭架:050:

要搵野擋喇    如果唔係CAKE親腳仔就慘了∼ 
-`sheep:D 2011-4-5 01:10:07 AM
原帖由 小小夕 於 2011-4-5 01:00 AM 發表

要搵野擋喇    如果唔係CAKE親腳仔就慘了∼ 

但可以搵咩擋啊?佢會咬毛巾.又咬其他野:067:
咁我可以搵咩擋啊:063: 放佢出黎.睇小佢一陣都唔得:068:
小小夕 2011-4-5 01:20:17 AM
原帖由 -`sheep 於 2011-4-5 01:10 AM 發表

但可以搵咩擋啊?佢會咬毛巾.又咬其他野:067:
咁我可以搵咩擋啊:063: 放佢出黎.睇小佢一陣都唔得:068:

有冇D大舊D既野可以擋丫 ..
不過冇乜用 = =  少少位佢地都要跳上去 ..

睇緊D.. 一跳就要鬧   鬧鬧下佢會知驚
但唔好叫佢名WO  耐左佢以為你叫佢名就=鬧佢 XDDD
-`sheep:D 2011-4-5 01:22:36 AM
原帖由 小小夕 於 2011-4-5 01:20 AM 發表

有冇D大舊D既野可以擋丫 ..
不過冇乜用 = =  少少位佢地都要跳上去 ..

睇緊D.. 一跳就要鬧   鬧鬧下佢會知驚
但唔好叫佢名WO  耐左佢以為你叫佢名就=鬧佢 XDDD

等我搵搵啦就xd
有啊.睇得好緊架啦:061:
哈哈.我試下先:063:
raywong521 2011-4-5 01:28:58 AM
家居安全好重要,籠頂要搵野擋住,唔好比兔兔跳到上去,同埋個門都要整返條毛巾,兔兔係門口跳出跳入,驚會cake到腳
小穎 2011-4-5 05:21:06 PM
我隻兔兔,佢三個月識得上沙發,六個月識得上床- -之後識上籠,識落番黎;
花樣多到-_-搵日真係驚佢上鬼左窗台唔知點落黎(好高嫁窗台)。

咁樣有時都幾危險,有次佢落床俾野整到,搞到斷甲流左勁多血,嚇死我。
之後以後見佢上床即刻抱番佢落黎。
-`sheep:D 2011-4-5 07:39:16 PM
原帖由 raywong521 於 2011-4-5 01:28 AM 發表
家居安全好重要,籠頂要搵野擋住,唔好比兔兔跳到上去,同埋個門都要整返條毛巾,兔兔係門口跳出跳入,驚會cake到腳

就係唔知搵咩擋.佢咩都咬:067: 門有封啊
-`sheep:D 2011-4-5 07:42:51 PM
原帖由 小穎 於 2011-4-5 05:21 PM 發表
我隻兔兔,佢三個月識得上沙發,六個月識得上床- -之後識上籠,識落番黎;
花樣多到-_-搵日真係驚佢上鬼左窗台唔知點落黎(好高嫁窗台)。

咁樣有時都幾危險,有次佢落床俾野整到,搞到斷甲流左勁多血,嚇 ...

太過可怕啦佢地真係:063: 應該唔會既:-)
小心啲啦.你都

快速發帖