黑白侏儒兔找新主人
我養左LULU 已經2.5年了,
但最近我搵到一份工要長駐大陸,
諗左好多辦法都行唔通,
所以而家想幫佢搵一個會愛惜佢0既新主人,
以下係佢0既詳細資料︰
LULU
侏儒兔

3歲
已絕育
健康活潑
飲食習慣良好(佢好鐘意飲水,所以我地成日話佢健康)

希望搵到對兔兔真係有經驗同愛心0既朋友幫忙!

berki 2011-4-13 12:58:13 PM
唔可以帶埋兔兔返大陸養咩?
constance 2011-4-13 01:05:03 PM
問左漁農處,
佢地話大陸只俾貓同狗入,
無設兔仔

跟住我問佢如果偷偷地帶會點,
佢地話俾人捉到會扣留起兔兔,之後好大機會俾人攞去... 人道/不人道毀滅...
聽完真係灰左...
佢無設呢D例就話無
攞明唔好煩佢咁.
我真係有諗過偷帶
不過真係好大風險
momo兔 2011-4-13 01:13:04 PM
向漁濃處申請兔兔出境係可以,有一段時間我都返左廣州搞生意,因不捨momo.都想帶佢同我一齊返,但最終發現就算可出境,到大陸入境時要坐監,即入境檢疫,以廣州便要3-5日,加上大陸天氣比香港熱好多,兔兔會幾辛苦,加埋怕坐監其間唔知点對momo,最後才打消念頭,留momo在香港由老公照顧.但樓主可向工作當地部門查詢一下再決定,因大陸每個地方政策未必一樣的.
aguiler 2011-4-13 01:14:37 PM
好可愛喔~
但我噚日去兔協填左FORM會領養一隻兔兔~
而家我都等緊迎接一隻佢,幫你唔到喇><
constance 2011-4-13 01:27:49 PM

回復 4# 的帖子

我就係去廣州喇!
不過除左廣州不定期仲要去第2 D 地方
我都好怕大陸咁WUJO,佢會好易病
我番親去都一定會病,小則感冒,有2次仲發高燒...=.="
唔係為左做野.真係...

AGUILER ,唔緊要喇
我0係呢度問,都係希望真係搵到愛兔之人,
之前有個朋友,佢媽送左2隻B俾D唔識照顧0既人,
結果兩隻都死左,
我真係唔想呢D事發生0係我BB身上
鄧你屋企0既新成員開心!!有個好主人照顧佢! 加油呀你都!
constance 2011-4-13 01:31:30 PM
BTW ,各位兔友知唔知點先可以把呢個POST MOVE 去""尋找愛心主人"果度??
JUNOS 2011-4-13 01:33:16 PM
你好
有意領養

已PM 你

如果方便請聯絡我

謝謝
ccychoy 2011-4-13 05:24:32 PM

工作真系慘
成日都要放棄一d野
manmanwongwong 2011-4-15 12:42:31 PM
已有人領養了嗎? 我都有興趣..我有隻灰兔女仔 2yr-old..但未絕育唔知得唔得呢

快速發帖