momo,
你好嗎.今日是你走的第十天啦.在彩虹橋有冇食草草.和兔兔們玩得開心嗎?你適應倒彩虹橋的生活未???媽咪問長問短,因我同爸爸依然掛住你.而家,我地每晚都會講你的頑皮,古惑,同可愛.因自你返家的第一天,你已成了我地其中重要一部份.爸爸以往抱你你會踢腳走佬,到你走之前幾天,你樂於比佢抱,摸你頭仔,佢不會忘記的..見在,爸爸依然會打開電腦,儍看你的照片.而我就鍾意對住你的盅訴說每日發生的喜與樂.還有,我們有時又會摸下你剩下來的兔毛,就像以前摸你一樣.我地好掛住你呀....
我地仲會講,你離開前一小時不停郁鼻仔,好似有干言萬語想講,還有,你在我懷中想閉上眼睛,卻努力撐開.媽咪,爸爸收到你的心意了,就像下面的一首歌想說的,是嗎??我們會記住你的一切,放在心中,絕不會忘記你咖.星期日,將會接一隻新兔兔回來,她是被人遺棄的.希望你在遠遠的他方會祝福她,守護她.而我地對你的照顧及愛,亦會延續於她身上.希望你也能祝福那些被遺棄的兔兔,有一個不離不棄的主人降臨吧....
以下這首歌,希望看到這文章的,也會看看.因縱然你們的小朋友們令你有幾苦惱,有幾生氣.但兔兔們也愛你們的
http://www.youtube.com/watch?v=ENFkc3KERfg&feature=related
phoebe)) 2011-4-15 12:43:45 PM
我相信momo一定祝福你的新兔兔,佢都希望你開心,不想你及你家人為佢離去傷心,何時po你的新兔兔相,我家兔仔叫mo是隻男兔
momo兔 2011-4-15 12:52:32 PM
原帖由 phoebe 於 2011-4-15 12:43 PM 發表
我相信momo一定祝福你的新兔兔,佢都希望你開心,不想你及你家人為佢離去傷心,何時po你的新兔兔相,我家兔仔叫mo是隻男兔

她是日前在mini-house有兔友發出領養post的那隻灰黑色賓尼兔呀,星期日先接佢返黎,等佢安頓適應好我會同佢影相相,post上來的.
imkarenya 2011-4-15 02:45:51 PM
頭先係街睇左幾行就冇再睇了, 到宜家係屋企先敢繼續睇落去....
因為d眼淚唔多受控制....
momo有你地做佢爸爸媽媽, 佢真係好幸運, 因為有人咁愛錫自己!
真係好唔想同心愛的分開
yanyi:) 2011-4-15 03:01:56 PM
momo係天堂一定生活得好開心架!
佢一定好鍾意新黎既妹妹姐!
祝新兔兔早日適應到新環境.忘記唔開心既野!
horacerabbit 2011-4-15 07:40:06 PM
'最後一次'也是我當年考中化oral題目
呢4個字十分值得我們去反思

首歌講得好中位就係...

我使盡全力 不想閉上眼睛
這次告別就不能再相遇
不能再陪你 但不要忘記
你曾經答應我你會好好活下去
我 永遠 愛你

你的愛momo一定收到

我更相信每一個睇到你個post的, 都會更加愛錫自己的兔兔

因為兔兔最親的人,就是我們!
aguiler 2011-4-15 07:48:31 PM
希望果隻黑色賓尼兔兔可以幫你繼續延續你對momo的愛~
我相信momo係彩虹橋見到你唔再寂寞佢都會好開心,
話唔定開心到跳緊兔仔舞喇~~:021:
momo媽都要振作起來呀!!:048:
elvisli 2011-4-15 07:53:13 PM
momo在天國有mocha陪他玩...一定不會悶..

你也要學mocha爸一樣學會振作...

共勉之
brendang 2011-4-15 09:30:43 PM
希望新的兔兔會帶給你地無限歡樂,這樣才是momo想看到的:020:
rbtdoria 2011-4-15 11:42:39 PM
好感動呀...
momo真係隻幸福的小兔
佢一定嚮彩虹橋度守護緊你地一家0者~!

快速發帖