http://hk.dv.nextmedia.com/templ ... &av_id=15181175

睇完之後,班兔兔勁可憐,受埋d咁既苦...我覺得班人簡直唔係人黎!!換係佢地做,又有咩感受?!:004:
raywong521 2011-4-19 05:47:19 PM
唉.....人係好醜惡架,巳而家既技術,可以唔使做動物測試架,但係班變態,都係要咁做,真係只能夠祈禱呢個世界可以小d苦難........
aguiler 2011-4-19 06:30:14 PM
而家d人真係殘忍喇..
咁都做得出...
冇得食又要不停試藥,
比著果個人都有精神病啦~
ccychoy 2011-4-19 06:38:33 PM
找番班變態尼做實驗:069:
小鈴)) 2011-4-19 06:43:36 PM
我自己睇到都眼火爆:052:
小穎 2011-4-19 06:58:12 PM
動物邊到準確既姐!
搵佢自己做咪仲好!--

亂搞兔兔既生命,
呢d都唔知咩人黎;
佢試下俾人好似佢對兔兔咁對待佢呀!
包佢生不如死!
小鈴)) 2011-4-19 08:01:59 PM
上面講得好,D人個腦都唔知生黎做乜:059:
hgod 2011-4-19 11:40:07 PM
佢地好可憐:047: :011: :022:
Jessie)) 2011-4-20 12:17:13 AM
我好嬲真係真係好嬲,
好嬲自己只係可以坐係度望住條片但一樣野都做唔到!!
小鈴)) 2011-4-20 05:10:06 PM
原帖由 Jessie 於 2011-4-20 12:17 AM 發表
我好嬲真係真係好嬲,
好嬲自己只係可以坐係度望住條片但一樣野都做唔到!!

我媽同你一樣講法:068:
如果唔係遠,一早救哂佢地出黎:061:
yanyi:) 2011-4-23 12:04:57 PM
好慘.__.
都唔明拎d兔仔黎做實驗有咩用..
carrotyan 2011-4-27 09:53:51 PM
之前讀書都有讀過TAKE CARE LAB ANIMAL 呢科....有兔仔老鼠仔天竺鼠仔   真係試過上堂睇片睇到喊到收唔到聲
之後做野都盡量避開 希望快D可以有TEST 完全取代ANIMAL TESTING    仲要係平方便同唯一認可...局D人放棄ANIMAL TESTING:063:
Futagoza_Kaniza 2011-4-28 03:15:37 AM
網上找到一些以動物做實驗的品牌.. 其實之前有睇過某些貓狗糧既牌子, 成份都有兔肉的..
英國Uncaged同時呼籲消費者抵制雀巢的普瑞納(Purina)與寶路(Pedigree),因為這兩個廠牌在歐洲都是有做動物實驗。
抵制名單:普瑞納(Purina)、寶路(Pedigree)、皇家(Royal Canin)、愛寶(Alpo)、希爾斯(Hills Science Diet)、

*有動物實驗性的品牌,請大家發揮愛心停止購買這些品牌:
Shiseido(資生堂)、Lancome(蘭蔻)、Johnson & Johnson(嬌生)、L’Oreal(歐萊雅)、SKⅡ、Olay(歐蕾)、Vidal Sassoon(沙宣)、Ponds(旁氏)、Polar(寶露)、Nov(娜芙)、Max Factor(蜜絲佛陀)、Lancaster(蘭佳斯)、Sally Hansen(莎莉)、Cover Girl(封面女郎)、佳麗寶、花王、獅王、欣蘭、Neoteric、Mennen、Noxell,以及台灣、日本製造之化妝品品牌。..等等..

*沒有經過動物實驗的彩妝品牌:
Body Shop(美體小舖)、Revlon(露華濃)、Chanel(香奈兒)、Avon(雅芳)、Aveda(肯夢)、Mary Kay(玫琳凱)、Clinique(倩碧)、Yardley(雅禮)、NuSkin(如新)、Decleor(思妍麗)、Clarins de Paris(克蘭詩)、Estee lauder(雅詩蘭黛)、Bobbi Brown(芭比布朗)、Eureka(雪俐)、Dr. Hauschka(德國世家)、Orlane(幽蘭)、Aramis(雅男士)、Origins(品木宣言)、Nature shop(自然小舖)、Hard Candy(硬頭甜心)、Kiehl’s(契爾氏⋯⋯、Nutri-Metics(新姿美緹)、Crabtree & Eyelyn(瑰珀翠)、Stila、M.A.C.、Pure destiny、Urban Decay、Paul Mitchell、Tommy Hilfiger、Essential Oil、Weleda、H2O Plus。..等等僅列舉一些大廠牌

http://compassionateshopping.blo ... -your-dogscats.html
Hellhammer 2011-7-4 08:59:39 PM
唉 講真 d藥物 生物 農業科技始終都要搵動物試
唔同學黑太陽731 納粹搵人咩?仲恐怖wo
希特勒好鐘意動物(德國係第1個國家立法 禁止虐待動物 狩獵都唔得)
果個年代d科研可能會搵戰俘試多
我有時好想人類會滅種 咁呢個世界應該會好d

快速發帖