LUILUI一向都算幾健康, 便便都幾靚!

但早前...
LUILUI俾我細佬踩到, 整到d牙仔, 惡夢就開始了!
o個晚佢整親, 已經冇食草, 我就知大穫! 我成晚都好擔心, 唔多訓得到!
終於等到天光, 診所開舖, 就即刻打去問即日有冇位俾LUILUI睇醫生...
睇完醫生, 醫生開左止痛同腸蠕動既藥水俾LUILUI, 話年輕兔仔應該一星期可以好番.

呢次意外嚴重影響LUILUI正常飲食! 因而影響腸胃!
呢個幾星期日日都要餵草粉, 因為LUILUI牙仔痛咬唔到草, 只食到細細塊的菜葉.
但食草粉, 始終比不上LUILUI平時食草, 因為佢平時係日食夜食時時食!

一星期......好耐呀!
一星期了......LUILUI仲未回復正常, 牙仔未好得番哂.
急不及待帶LUILUI覆診!

呢段日子, 雖然只係個幾兩星期, 但對我黎講真係好邁長!
見過佢成日都冇便便,到凌晨先有少少; 見過佢一日得個十幾粒;
見過佢便便size好irregular; 見過佢便便又濕又淋, 摸過佢個胃脹卜卜....
即使餵左令腸道蠕動既藥水, 我依然不能安心! 好擔心LUILUI會俾頭號死神帶走!

終於, 呢幾日...
LUILUI自己食到草, 慢慢食多左! 佢既便便正常番好多了!便便多到成坐山咁高!
"LUILUI便便暢通, 真係開心到想話比全世界人知!"
d便便真係有LUILUI咁靚呀! 不過可以再靚d!:033:

P.S.我就黎癲過"惠氐"d媽媽 :060:
PILLOW.MA)) 2011-4-20 06:36:42 AM
哈哈, 講真
我地養兔兔睇佢有冇便便真係好重要 XD
比個Like你! XD
wongvennesa 2011-4-20 08:08:31 AM
勁同意,冬冬有一日又係突然無便便,嚇到我死.
唯有咩都唔做,係佢身邊不斷按肚仔.最後見到有3粒便便個下我真係獃叫"冬冬有便便啦"
嚇死我屋企人,重話我自己無便便都無咁緊張 > <
aguiler 2011-4-20 08:54:26 AM
之前正賢試過4個中冇便便,
之後佢一有便便,
我就勁大聲同屋企人講...:021:
之後佢地話我傻呀...:024:
見到便便都開心成咁...
phoebe)) 2011-4-20 10:21:28 AM
我妹妹見到兔比平時少在便便,即滕雞大叫,有時比佢嚇死:024: :024:
不過一二日會正常番
小穎 2011-4-20 11:05:16 AM
之前我隻bb d便便細粒左都嚇親
如果係完全無既話我一定會嚇餐飽/3\

果時見到之後佢d屎大粒番 簡直開心到想話俾全世界知>.<v xd
imkarenya 2011-4-20 12:49:00 PM
哈哈, 呢度真係好多"惠氐"媽媽! :073:
ccychoy 2011-4-20 05:57:19 PM
like
BB轉左食moni 2nd之後便便細左.5知點解
imkarenya 2011-4-21 01:23:01 AM
多謝你地既LIKE =)
好開心同你地分享!
wai唯 2011-4-21 02:12:49 AM
Like* haha*
LUILUI要健健康康喔 ~~ #^43^# #^43^# #^43^#
yanyi:) 2011-4-21 11:07:06 AM
like左xd
luilui要健康成長丫!

快速發帖