呵呵 今日3點3下午茶時間去左9龍動物醫院做身體檢查∼
不過話說很驚魂,

首先就係天氣太熱,d冰樽得兩個(以為萬事搞掂,點知原來都係唔夠),因為正午時分出門口,太陽特別猛,所以家中BB到差唔多到達醫院的時候攤左係到,
個鼻抽得勁快;嚇得我一落車就撲左去間醫院到,希望佢涼下冷氣。

之後一入到去,好涼爽=3=,坐係到兩個字;BB就攤係到即刻變得勁有精神;之前訓左係個冰樽上面,一到體溫正常番就係咁想搞走個冰樽,覺得佢阻路。

對面的貓貓主人看著我的BB不停抓- -在對我微笑(慚愧)。

之後入到去做身體檢查;DR.MA同佢檢查哂全身各下,包括耳仔頭眼膚仲有屁屁;話佢所有都好健康,佢話肚子裡的便便多到數都數唔哂;而且個大腸小腸活動都好好。

佢仲話佢好勁丫,個胃比一般既侏儒兔兔還要大;用到80%,話佢消化力好強。

不過開心了不久,當檢查佢D毛時,就發現了一個問題。

BB的身上居然有”失”(咳嗯,由於字不懂打先打同音字,希望大家看得懂啦)。

就是那些像是胡椒粉一樣大小,放大4萬倍就會嚇壞人一雙眼睛的那種;之後佢就抽左小小毛,放在落顯微鏡俾我地睇....一望,即刻彈走..真係好嘔心- -那些物體,8隻腳的。

不過醫生話唔緊要,話呢D正常,十隻係呢種天氣有五隻都有;通常係係之前果間寵物店到惹番黎既。

跟住佢就開左藥俾我,三枝裝,一個月同佢滴一次;滴足三個月。

..好在過黎做下身體檢查,如果唔係點發現到有隻咁樣衰既野係我bb既身上:034:

醫生同護士態度都好好,護士姊姊更笑容滿臉的-3-好愛笑,覺得佢地服務態度真係正。

ps:身體檢查外仲順便檢查埋之前絕育後既傷口;因為bb係女仔黎,傷口大d,所   以一定要檢查:033:;醫生話傷口恢原得不錯,毛都生番lu(嘿嘿)。

另外醫生仲幫我剪埋指甲,不用另收費真好=3=。

只係連埋藥費....

都洗左我4百幾蚊:008: 好貴啊啊啊--

算啦@@誰叫我錫兔兔xd

aguiler 2011-4-24 10:45:52 PM
咁都比小穎發現左tim..@@
兔爸唔知點解搞到正楠有兩個位冇左毛,
所以約左黎緊呢個星期5去睇e生,
小小事快d睇左佢好d..
果次我睇我等左成半個中呀..
可能果日比較忙>,<
而家靜妍正楠都用左接近3000蚊lu~
同埋都只係兩個月~
加埋草錢同買佢地番黎果d$同用品$都可能成5xxx了...
aguiler 2011-4-24 10:46:44 PM
原帖由 ccychoy 於 2011-4-24 06:23 PM 發表
果個護士系米長頭髮的?
佢笑得好親切的

我昨日先睇左八百幾.尼緊仲要去
養左幾個月淨睇e生都二千幾...
負資產了:068:

我都用左860><下下星期2重要覆診
aguiler 2011-4-24 10:49:43 PM
原帖由 berki 於 2011-4-24 06:37 PM 發表
嘩,剪埋指甲咁好既!!!
肚肚多屎,可能入左袋唔敢屙XD

我養桃波2個,半年已經用左8千啦
而家total 7隻,真係錢都唔敢亂洗
希望佢地健健康康
買多D靚草,點都好過要睇醫生 哈哈

另外,revolution係咪每次滴一滴架 ...

一pack幾$架??
我都想同佢滴下..
雖然我屋企一定冇虱,
養左兔兔之後因為靜妍的氣管問題,
日日都吸塵拖地,
地板立立令~~
不過都係預防下好d ge..
小穎 2011-4-25 10:24:03 AM

回復 16# 的帖子

居然會有兩個位突然間無毛-0-
快d睇醫生都是一件好事來;
還說果時我都等左四個幾字

等到bb涼哂冷氣精神哂都未得=o=
aguiler 2011-4-25 10:42:16 AM
靜妍等到不停用個頭頂個袋想出黎玩..
小穎 2011-4-25 10:48:47 AM

回復 20# 的帖子

bb都是:044:
一精神哂係咁頂個頭出黎望,
跟住我打開左小小佢就想跑出黎;
想阻都阻唔住�3�
ccychoy 2011-4-25 12:44:11 PM
原帖由 小穎 於 2011-4-25 10:48 AM 發表
bb都是:044:
一精神哂係咁頂個頭出黎望,
跟住我打開左小小佢就想跑出黎;
想阻都阻唔住�3�

我果隻都系
我好似去左冒險樂園打地鼠甘
要不停推番佢果頭入袋
小穎 2011-4-25 12:51:42 PM

回復 22# 的帖子

哈哈 萬一佢出左黎就大鑊啦
真係捉都捉唔實
對面仲有幾隻狗仔tim
ccychoy 2011-4-25 01:07:16 PM
原帖由 小穎 於 2011-4-25 12:51 PM 發表
哈哈 萬一佢出左黎就大鑊啦
真係捉都捉唔實
對面仲有幾隻狗仔tim

實打架都似
inkalaam 2011-4-27 05:07:53 PM
我都book左DR.Betty喇! 唔知7仔驚唔驚呢
不過我驚佢真係會中暑!! 而家雪定冰樽好了~_~

快速發帖